Hayal Etmeden Uzaya Gidemeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayal Etmeden Uzaya Gidemeyiz
Aksaray Astronomi Ve Uzay Kampı BaşladıAksaray Valiliği himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Aksaray Astronomi ve Uzay Kampı, Helvadere Beldesi Bozkurt düzlüğünde başladı. 4 gün sürecek Astronomi ve uzay kampına KKTC dâhil Türkiye’nin 81 ilinden 120 genç katılırken Sabah Gazetesi Yazarları gençlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Aksaray Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Astronomi ve Uzay Kampına KKTC ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan gençler, Bozkurt düzlüğüne kamp çadırlarını kurarak devasa teleskoplarla gökyüzünü inceleme imkânı buldu.

Gençler Ünlü Gazetecilerle Söyleşti

4 gün sürecek Astronomi ve Uzay Kampı muhteşem bir organizasyonla başladı. Kampın ilk gününde Sabah Gazetesi Başyazarı Yavuz Donat, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek kampa katılan gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. Sabah Gazetesi yazarlarını karşılarında gören gençler sosyal medyada çıkan asılsız haber ve her gün ana akım medyada çıkan, her konuda yorum yapan yorumcuları eleştirerek “Sizler yıllardır bu camiadasınız. Yalan haber ve her konudan anlayan yorumculara nasıl bir önlem alınmalıdır?” sorularını yöneltti. Soruları cevaplayan Sabah Gazetesi yazarları  “Sosyal medyadaki kirli dünyaya yine gençler engel olabilir” yanıtını verirken Duayen Gazeteci Yavuz Donat da “Ana akım medyada her konuya yorum yapan her konudan anlamaz. Maalesef bizim ülkemizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların sayısı bir hayli fazla. Bu yüzden medyada sürekli bir gruplaşma yaşıyoruz.  Ben de bu konudan çok rahatsızım” cevabı verdi.

“İnsan Önce Hayal Eder Sonra Hayal Ettiklerinin Peşinden Gider”

Gazetecilerle samimi bir ortamda söyleşi yapan gençler daha sonra kamp alanına kurulan dev teleskoplarla gökyüzünü inceledi. Kamp ateşinin yakılmasının ardından bir açıklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “Gençleri ve bizleri katılımlarıyla mutlu eden Sabah Gazetesi yazarlarına çok teşekkür ediyorum. Gençlerin kamp merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan bir ay önce yazarlık kampı yapmıştık. Bugün de Gençlik Spor Bakanlığımızın önderliğinde Astronomi ve Uzay Kampı yapıyoruz. Arkadaşlarımız teleskopla uzaya bakıyorlar. İnsan önce hayal eder, sonra hayal ettiklerinin peşinden gider” diye konuştu. Vali Aydoğdu “Ağustos ayının sonlarına doğru Aksaray’da gençlerle bir de tarım kampı yapacağız.

Aksaray’ın markalaşması ve tanıtımı konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Günümüz dünyasında ne kadar iyi olursanız olun, kendinizi tanıtmaz göstermezseniz insanların sizleri tanıma şansı olmuyor. Aksaray’ın güzelliklerini, değerlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na böylesi bir şansı bize tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte kendi şehrimize, değerlerimize ve zenginliklerimize sahip çıkar; bu değerleri doğru ve stratejik adımlarla Türkiye’mize anlatırsak kazanan Aksaray olur. Bugün gençlerimizle birlikte olduk.  Gençlerimizin özgüvenine tanıklık ettik. Bu değişen sosyolojide gençlerle birlikte olmak, onlara değer vermek geleceğe emin adımlarla yürümenin bir parametresidir diye düşünüyorum. İnşallah kampımız verimli geçecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Günümüzün 3’te 1’ini İnternet Kullanarak GeçiriyoruzÖnceki Haber

Günümüzün 3’te 1’ini İnternet Kullanarak...

Jandarma’dan drone destekli denetimSonraki Haber

Jandarma’dan drone destekli denetim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar