Hem Asayişi Sağlıyorlar, Hem De Eğitim Veriyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem Asayişi Sağlıyorlar, Hem De Eğitim Veriyorlar
​​​​​​​Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri köy köy gezerek kadınlarla buluşuyor.

Kent genelinde eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini aralıksız sürdüren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Aksaray’ın Eskil İlçesine bağlı Kökez Köyünde ocak başında hamur açan kadınlarla bir araya geldi. Burada kadınlarla sohbet eden jandarma ekipleri ilk olarak maskeleri olmayan kadınlara kendi elleriyle maske taktı. KADES programı hakkında eğitime geçen jandarma ekipleri uygulama hakkında hazırlanan el broşürlerini kadınlara dağıttı. Ardından uygulamanın amacını anlatan ekipler, kadınların telefonuna KADES programını yükleyerek nasıl kullanılacağını da anlattı. Eğitimin ardından halkla iç içe çalışma performanslarıyla dikkat çeken kadın jandarma ekipleri ellerine aldıkları oklavalarla hamur sofrasının başına geçti. Oklavalarla hamurları açıp içlerini dolduran kadın jandarmalar daha sonra açtıkları hamuru ocaktaki sac üzerinde pişirdi. Kadın dayanışmasının gözler önüne serildiği eğitim programında köy halkı jandarmalara teşekkür etti.

Köy halkından Kezban Mutlu (57) hem eğitim aldıklarını hem de güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, “Bugün jandarma kızlarımız geldi. Bize KADES’i öğrettiler. Güldük, eğlendik, çok sevdik. Allah razı olsun devletimizden, çok memnun olduk. Askerlerimizle, jandarmalarımızla, kızlarımızla yedik içtik eğlendik. Bizim için de bir değişiklik oldu. Beraber yufka açtık, börek yaptık, sıkma yedik. Kızlarımız bize anlattılar. Biz bilmiyorduk, böyle şeylerde bilgimiz yoktu bizim. Ama bize öğrettiler. Allah razı olsun. Çok memnun oldum. Allah’ım devletimize zeval vermesin, Allah razı olsun” dedi.

Kökez Köyü Muhtarı Ahmet Kırlı (67) ise jandarma ekiplerinin asayiş ve güvenliği sağlamanın dışında birçok konuda eğitimler verdiğini belirterek, “Jandarmamızın hizmetlerinden son derece memnunuz. Hem asayişimizi sağlıyorlar, hem de KADES gibi eğitimler veriyorlar. Jandarmamızın çalışmalarında dolayı teşekkür ederiz, ayağınıza sağlık. Hem eğitiyorlar hem de güvenliğimizi sağlıyorlar” diye konuştu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dikkat! Bu yanlışlar kalp krizi riskini artırıyor!Önceki Haber

Dikkat! Bu yanlışlar kalp krizi riskini...

Ağaçören Cevizi İçin Coğrafi Seferberlik!Sonraki Haber

Ağaçören Cevizi İçin Coğrafi Seferberlik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar