“Hiç değilse 1 gününüzü gurbetçilere ayırın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Hiç değilse 1 gününüzü gurbetçilere ayırın”
“Devlette Devamlılık Esastır. Gurbetçiler İçin Yapılan Organizasyonların Bir Takvimi Olmalı”

“Avrupa’da Türkiye Genelinde Gurbetçisi Olan İlk 5 İlden Biriyiz”

 Almanya Aksaraylılar Dernek (AKDER) Başkanı Rasim Çetin “Gurbetçilerin sizin bir kap yemeğinize, bir bardak çayınıza ihtiyacı yok” diyerek “Bizim Devletimizin devlette devamlılık esastır diye bir süreci vardır. Gurbetçilerimizi sadece ekonominin bir aracı olarak görmekten çıkın. Zaten bizler kazancımızı Ülkemize ve ilimize taşıyoruz”  ifadelerini kullandı.

“Siyasilerimizi, Milletvekillerimizi Gurbetçilerimizin Yanında Göremiyoruz”

AKDER Başkanı Rasim Çetin Ekspres’in Günlüğü adlı programda Gazeteci Harun Atalay’ın konuğu oldu. Sosyal medya hesaplarından yayınlanan Ekspresin Günlüğü’ne konuşan Başkan Çetin “2015 Yılı verilerine göre Avrupa’da  150 binin üzerinde Aksaraylı gurbetçimiz var. Bu muazzam bir potansiyel. Gurbette yaşayan bizlerin tek isteği bir hal hatır sorulması. Yerel yöneticilerimiz ve siyasilerimiz maalesef bu konuda bizleri görmezlikten geliyor” dedi.

“Aksaray için her türlü desteğe hazırız” diyen Başkan Çetin “Bizim de Derneğimiz diğer dernekler gibi resmi dairelerde indekste olmalı. Karşılıklı bilgi alışverişinde olmalıyız. Ortak birçok noktada İlimize çok büyük katkılar sağlayabiliriz” dedi.  Başkan Çetin gurbetçilerimize sadece birkaç gün kamu kurumlarının açık kapı yapması gerektiğini söyleyerek “Ülkemizde ve ilimize gelen gurbetçilerimiz bir çok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyor. Yerel yönetimlerin hiç değilse birkaç gün randevu sistemini askıya alıp gurbetçilerimizin işlerini kolaylaştırmak için birimleri hareket getirmesi çok önemli olacaktır. Diyalog ve iletişim kapılarımız açık olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Avrupa’da Çalışmayı Düşünen Gençleri Avrupa’daki İş Adamlarımız İle Buluşturalım”

“Avrupa’da yüzlerce insana iş ve istihdam sağlayan Gurbetçi iş insanlarımız var ve bu iş insanlarının kalifiye iş gücüne ihtiyacı var” diyen Başkan Çetin “Avrupa’da çalışmak isteyen gençler ve Ülkemizde iş istidam için gelen gurbetçilerimiz için bir çalıştay yapılması da çok yerinde olacaktır. Çünkü ilimizde böyle muazzam bir potansiyel var. Bizler Gurbetçi 4. kuşağız bizim az ya da çok bu ilde köklerimiz var. Bizler heyecanla ülkemize geliyoruz ama yeni nesil böyle değil. Yeni nesil gurbetçi gençler için sosyal kültürel eğitim alanında iş birliği yapılmalı. Gurbetten gelen gençler için Aksaray Üniversitesi ya da yerel yönetimlerin yapacağı çalışmalar sayesinde gurbetçi gençlerin Ülkesine ve iline uyumu daha hızlı olacaktır. Gurbetçi gençlere gereken ilgi gösterilmezse çok değil 10 yıla kadar bu gençler ülkesine-iline gelmez” şeklinde konuştu.

“Aksaray Spor’a Destek Vermek İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırız”

Programda “Aksaray Spor’a destek olmak için ne gerekiyorsa bizler hazırız” diyen Başkan Çetin Alanya Spor Yönetim Kurulu As Başkanı Dilaver Çekiç’in Aksaraylı olduğunu söyleyerek “Bir çok gurbetçimiz farklı spor kulüplerine destek oluyor. Aksaray Spor Başkanımız ile görüştük. Aksaray Spor’a destek için bizler hazırız. Güzel bir çalışmayla az çok demeden Aksaray Spor’a destek projelerinde varız” dedi.

“Gurbetçilerimizi İlgilendiren Bir Çok Yasadan Haberimiz Olmuyor”

Avrupa’ya göç veren iller arasında ülkemizde ilk 5 ilden birisiyiz” diyen Başkan Çetin “Gurbetçilerimizi ilgilendiren birçok yasadan gurbetçilerimizin haberi olmuyor. Bu durumda fırsatçıların türemesine neden oluyor. Çok basit işlemler için 3 -5 Bin Eurolar veren gurbetçilerimiz var. Gurbetçilerimizin başta sağlık, emeklilik gayrimenkul ve birçok alanda yaşadığı sorunlara yöneticilerimizin çözüm bulmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Babacan’dan nefret söylemine tepkiÖnceki Haber

Ali Babacan’dan nefret söylemine tepki

Başkan Ertürk’ün covid testi pozitif çıktıSonraki Haber

Başkan Ertürk’ün covid testi pozitif çık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar