Hırsızların arsızlığı pes dedirtti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hırsızların arsızlığı pes dedirtti
Cezaevinin gedikli mahkûmları Can S. (21) ve İnan A. (20) 25 Mart’ta çaldıkları bir otomobil ve bir motosiklet ile market soyduktan sonra araçları boş arazide yakıp marketten çaldıklarını da su kuyusuna gizledi. Aksaray Emniyeti’nin titiz çalışması sonucu saklanırken kıskıvrak yakalanan iki hırsız her şeyi itiraf etti.  Olay 25 Mart tarihinde Hasas Mahallesi 46. Cadde üzerinde bir otomobilin çalınması üzerine araştırma yapan emniyet güçlerince ortaya çıkarıldı.

 Edinilen bilgiye göre, hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden izinli çıkan Can S. (21) ile Koronavirüs testi pozitif çıkan İnan A. (20) gece saat 02.00 sıralarında Hasas Mahallesi 46. Cadde üzerinde park halindeki Enver G.’ye (30) ait 68 HF 232 plakalı Tofaş marka otomobili kapısını zorlayarak açtı. Düz kontak yapamadıkları aracı götüremeyen hırsızlar biraz ileride park halindeki 68 AN 261 plakalı otomobili açtıktan sonra düz kontak yöntemiyle çalıştırarak çaldı. Hırsızlar araçla gezerken Hasas Mahallesinde gördükleri plakasız bir motosikleti de çalarak aracın bagajına yükledi.

Korkunca Yok Etmek İstediler

İki hırsız araçla gezerken yabancı uyruklu bir şahsı kendilerine uyuşturucu madde vermesi için  tehdit ederek darp edip bıçakla yaraladı. Ağır yaralanan şahsın hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi. Yabancı uyruklu şahsı bıçakladıktan sonra tekrar çaldıkları araca binerek kaçan hırsızlar sabaha karşı Ortaköy ilçesine giderek bir marketi soydu. Markette bulunan 400 paket sigarayı çaldıkları araca yükleyen iki hırsız ilçe bölgesinde bulunan boş bir dağlık arazide bulunan su kuyusuna sigaraları poşetleyerek sakladı. Yakalanmaktan korkan iki hırsız çaldıkları araç ve motosikleti de başka bir alanda yakmak istedi ancak aracı yakamayınca parçalarına ayırmaya çalıştı.

Emniyetten Kaçamadılar

Aksaray Emniyeti iki suçlu hırsızı yakalamak için kurduğu özel ekiple titiz bir çalışma yaparak suçluları kıskıvrak yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinin kurduğu özel ekip olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı. İlk aracın çalındığı olay yerinden inceleme ve araştırmalarına başlayan özel ekip MOBESE ve güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemelerde maskeli ve şapkalı 2 şahsı tespit eden ekip çemberi genişleterek şahısların gittiği istikamet yönünde tüm MOBESE ve kameraları incelemeye aldı. Bölgede ve şahısların kaçış istikametine yönelik toplam 621 kameradaki 80 saatlik görüntüleri inceleyen polis ekipleri şahısların Ortaköy İlçesi istikametine gittiğini tespit etti. Yapılan araştırmaları derinleştirerek Ortaköy İlçesine giden özel ekip burada da yaptığı çalışmada güvenlik kamerasında geçmiş görüntülerle birlikte şahsın tayt ve ayakkabılarından kimliğini belirledi. Bunun üzerine teknik bir inceleme başlatan özel ekip Can S. isimli şahsı Ortaköy İlçesinde yaptığı operasyonla saklandığı yerde kıskıvrak yakaladı. Diğer şüphelinin de kimliğini tespit eden ekip Aksaray merkezde bir ikamete yaptığı operasyonla İnan A.’yı da yakalayarak gözaltına aldı.

Kıskıvrak Yakalandılar

Aksaray merkezde operasyonla yakalanan ve aynı zamanda Korona Virüs testinin pozitif olduğu öğrenilen İnan A. polis ve sağlık ekiplerinin kontrolü altında gözaltına alındı. Gözaltı sırasında bir gazetecinin kendisini görüntülediğini fark eden İnan A. kelepçeli ellerini havaya kaldırarak hem söyledi hem de dönerek oynadı. Oynamasının ardından ambulansa bindirilen İnan A. polis ekiplerinin eskortluğuyla Aksaray T Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. İnan A.’nın 17 ayrı suç dosyası olduğu öğrenildi. 3 ay önce kısıtlama denetiminde polislerin yaya olarak dur ihtarına uymayarak emniyeti alarma geçiren ve yakalandığında, “Yakalayamazdınız, komisere dua edin. Tutuklayın beni, E Tipi Kapalı Cezaevine selamlar olsun” diyerek adeta dalga geçen Can S.’nin ise, bu yakalanmasının ardından hırsızlık yaptığı ve ardından gönderildiği açık cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar ettiği öğrenildi. “Yakalayamazdınız” demesinin ardından 2. kez yakalanan ve 9 ayrı suç dosyası olan Can S.’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan çalışmaların ardından özel ekip tüm suç aletlerini, çalıntı aracı, yakılan motoru ve çalıntı sigaraları buldu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Liderin kaybetmeye tahammülü yokÖnceki Haber

Liderin kaybetmeye tahammülü yok

Azerbaycan’la sınırlar kalkıyorSonraki Haber

Azerbaycan’la sınırlar kalkıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar