HÜDA PAR İl Başkanı Çiftçi, “Kimse Eğip Bükmesin Faizin Her Türlüsü Haramdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HÜDA PAR İl Başkanı Çiftçi, “Kimse Eğip Bükmesin Faizin Her Türlüsü Haramdır”
HÜDA PAR Aksaray İl Başkanı Bedih Çiftçi, İl Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ata Bozkurt gazetemizi ziyaret etti.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizde üretilen önlem politikalarının faizi içerdiğini ifade eden ve “Kimse eğip bükmesin faizin her türlüsü haramdır” diyen Çiftçi “Ülke bir ekonomik kriz içerisinden geçmekte. Mevcut iktidar da kendine göre önlem almaktadır. Yapılan çalışmalarda hepimiz net görmekteyiz ki devlet vatandaşın parasına cazip tekliflerde faiz oranları uygulayarak vatandaşın döviz ve birikimlerini toplamaya çalışmaktadır. Kapitalist sistemden kurtulup faizin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Şimdi bakıyoruz herkes uygulanan faiz oranlarına kafasına göre yorum yapıyor. Faiz sistemi fakiri daha fakirleştiren, zengini daha zengin yapan bir sistemdir. Bu zulüm sisteminden bir an evvel kurtulmak gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Partilerinin Türkiye’deki 51 ilde örgütlenmesini sürdürdüğünü ve il başkanlıklarının açıldığını söyleyen Çiftçi ziyarette yaptığı konuşmada “HÜDA PAR olarak 2018 seçimlerine katıldık. Yeni bir parti olmamıza rağmen halkımızın güzel bir teveccühüne layık olduk. Aksaray özelinden başlayarak tüm ülkede teşkilatlarımızla bugün seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. HÜDA PAR ülkenin bütün fertlerini kucaklayan tüm inançlara ve fikirlere saygı duyan farklılığımız zenginliğimizdir anlayışıyla siyaset yapan bir partidir” dedi.

“İktidar Halkı Kutuplaştırıyor”

“Şu anki mevcut sistem maalesef halkları kutuplaştırmakta” diyen Çiftçi “Muhalefet anlayışı her şeye karşı çıkan, iktidarın olumlu da olsa olumsuz da olsa icraatlarına karşı çıkan bir anlayış içerisinde. İktidar ise sadece kendisi gibi düşünenlerin yanında yer alıp ‘diğerleri’ diye ötekileştirmektedir. Maalesef ülkemiz yıllardır bu tür kutuplaşmalar yüzünden çok büyük acılar çekmiştir. Onun için HÜDA PAR farklı bir siyasi anlayış ve İslam’ın emrettiği kurallar çerçevesinde insanları ayrıştırmadan siyaset yapmak için çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı

“İslam’ın Kuralları Net”

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özerkleşmesi gerektiğini savunan Çiftçi “Yaşadığımız siyasi konjonktür ve düzende İslam dinini kendi anlayışıyla yoğurup halka dayatan bir Diyanet İşleri Başkanlığı bulunmaktadır. Oysa İslamiyet’in kuralları açık ve net. Her önüne gelenin kafasına göre yorum yapacağı bir din değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı bir siyasi iktidarın arka bahçesi değil, özerk bir yapıya sahip olmalıdır” açıklamasında bulundu.

“İnanç Özgürlüğü Konusunda Yasa Yok”

Ülkemizde inanç özgürlükleri konusunda bir yasa bulunmadığını belirten Çiftçi “Mevcut hükümet insanların inançları konusunda elini taşın altına koyamamaktır. Dolayısıyla insanlarımız bu konudan mustariptir. Hala günümüzde mezhep ve ırkçılık üzerinden ayrımcılık ve inançlar üzerinden ötekileştirme yapılmaktadır. Mevcut hükümet 20 yıllık iktidarında birçok konuda olduğu gibi bu konuda da yetersiz kalmıştır HÜDA PAR kimsenin arka bahçesi değildir. Biz yapılan işleri takdir ettiğimiz gibi yapılmayan, yapılması gereken işleri de anlatmakla yükümlüyüz” açıklamasında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Atalay ise “Demokrasilerin olmazsa olmazları siyasi partilerdir. Her siyasi partinin ülkeye kattığı zenginlikler ve farklılıklar vardır. HÜDA PAR İl Başkanı Sayın Çiftçi’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, siyasi çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu. Haber: Bekir Tosun


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Torun Katili Olan Dedenin İlk İfadesi Ortaya ÇıktıÖnceki Haber

Torun Katili Olan Dedenin İlk İfadesi Or...

Yerli İddiaları YalanladıSonraki Haber

Yerli İddiaları Yalanladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar