İleri “Dijital Dönüşüme Yönelik Siyaset Üreteceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İleri “Dijital Dönüşüme Yönelik Siyaset Üreteceğiz”
AK Parti Aksaray İl Başkanlığının organize ettiği “Net Konuşalım” programı kapsamında Aksaray’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilim ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, kentte yaptığı ziyaretlerin ardından gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Programdan önce AK Parti İl Başkanlığında basınla buluşan İleri Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye’nin Dijital dönüşüm sürecinden geçerken sürecin daha öngörülebilir olması için kurulduklarını dile getiren İleri “Bu noktada siyaset üretme konusunda işlevsel olacağız. 3 temel faaliyet alanımız olacak. Bunlarda ilki partimizin bilişim sistemlerinin çıtasını yükseltmek ve orada teknolojik yatırımlar yapmak. AK Parti zaten kurulduğu günden bugüne Türkiye'de teknolojiyi en iyi kullanan partidir. Bu liderliği pekiştirecek hamleler içerisinde olacağız, yakın gelecekte. Diğer bir faaliyet alanımız ise gençlerle etkileşim içerisinde bulunmak. Türkiye’nin dijital geleceğini planlamak için birçok devlet organı gece gündüz çalışıyor. Bizler de bu durumu gençlere anlatıyor olacağız” dedi.

“Ekosistem Oluşturuldu”

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi Konferans Salonunda “Net Konuşalım” programında gençlerle buluşan İleri “AK Parti’nin inovasyon ve dijital dönüşüm noktasındaki vizyonu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. AK Parti vizyonlar partisidir. 2053 ve 2071’den bahseden bir partiyiz. Bu tarihler uzun vadeli bakışın planlı ve programlı yapıldığının bir tezahürüdür. İlerleyen süreçte biz geri dönüp baktığımızda Türkiye’nin sadece siyaseten, ekonomik veya jeopolitik olarak dönüştüğü bir süreç olarak görmeyeceğiz bugünleri. Biz bugünleri aynı zamanda Türkiye'nin teknolojik sıçramasını yaptığı günler olarak göreceğiz. Nereye gidersek gidelim bir başarı hikayesi karşımıza çıkıyor. Konya'da, Erzurum'da, Kocaeli'nde ülkemizin hangi iline gidersek gidelim birçok örnek görüyoruz. Devletimizin zamanında almış olduğu tedbirler ve ortaya koymuş olduğu teşvik mekanizması bir ekosistem oluşturdu. Türkiye'nin her bir yerinde genç arkadaşlarımız fikirlerini ön plana çıkartıp teşviklerini alabiliyorlar” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afrika Ziyaretlerine Kaşlı Da KatılacakÖnceki Haber

Afrika Ziyaretlerine Kaşlı Da Katılacak

Şenlik, Uçurtma Etkinliğiyle TamamlandıSonraki Haber

Şenlik, Uçurtma Etkinliğiyle Tamamlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar