İnşaat Sektöründeki Fiyat Artışı Yeni Belediye Hizmet Binasınıda Vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnşaat Sektöründeki Fiyat Artışı Yeni Belediye Hizmet Binasınıda Vurdu
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim vaatlerinden bir tanesi olan yeni Belediye Hizmet Binası inşaatının durduğu öğrenildi. Hacı Hasanlı Mahallesi'nde 9 Kasım 2021 yılında temeli atılan yeni Belediye Hizmet Binasının aynı yıl Mart ayında ihalesi yapılmıştı.

 Yeni Belediye Hizmet Binası için Aksaray Belediyesi ihaleye çıkmış ihaleyi kazanan bir firma Aksaray Belediyesinin yeni hizmet binasını 130 Milyon TL bedelle yapmaya hak kazanmıştı. Geçen süre içerisinde ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ülke genelinde artan inşaat malzemesi fiyatları ve maliyetlerden dolayı yüklenici firmanın yeni Belediye Hizmet Binası inşaatını yapmayı bıraktığı ve ihaleden çekilmeyi düşündüğü edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Krizde Maliyet 130 Milyon’dan 350 Milyona Çıktı

Edinilen bilgiye göre Aksaray Belediyesinin yeni hizmet binasının değerinin tekrar ihaleye çıkıp güncel fiyat üzerinden fiyatlandırılması gerektiğini söyleyen inşaat sektörünün önde gelen isimleri, kriz sonrası oluşan şartlarda Aksaray Belediyesinin yeni hizmet binasının inşaat bedelinin yaklaşık 350 Milyon TL'ye mal olacağını ifade etti.

Müteahhitler Cezayı Göze Aldı Kararnameyi Bekliyor

Ekonomik krizin etkilerini derinden yaşayan inşaat sektöründe yüksek girdi fiyatları ve maliyetlerden dolayı birçok firmanın kamu ihalelerinden aldıkları inşaat işlerini bırakıp Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkacak yeni kararnameyi bekledikleri iddia edildi. Buna göre kamuda ihaleye giren inşaat firmalarının ihale fesih müracaatları yaparak daha büyük zarar etmemek için aldıkları ihalelerden geri çekildikleri öğrenildi. Bir çok müteahhidin bir inşaat firmasının aldığı ihaleden geri çekilmesinin ardından içerideki teminatının ve ihaleleri girememe cezasını da göze aldığı ve önümüzdeki günlerde çıkacak kararnameye umut bağladığı öğrenildi. Durumda olduğu da öğrenildi

Aksaray Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatını durmasının ardından yeni ihalenin ne zaman yapılacağı henüz belirtilmezken yeni Belediye Hizmet binasının kamuoyuna duyurulan teslim tarihi olan 27 Nisan 2023’e yetişip yetişmeyeceği ise merak konusu oldu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DSİ Sulama Sezonunu AçtıÖnceki Haber

DSİ Sulama Sezonunu Açtı

Defineciler Yakayı Ele VerdiSonraki Haber

Defineciler Yakayı Ele Verdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar