İnşaat Sektöründeki Fiyat Artışlarına Dur Denilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnşaat Sektöründeki Fiyat Artışlarına Dur Denilmeli
EV ALMA HAYALİ KURANLARA HAMMADDE DARBESİ

“İnşaat sektöründeki hammadde artışı vatandaşın alım gücünü düşürüyor”

 

Makina Mühendisi Hamit Acar yaptığı açıklamada 2021 yılının ocak ayından günümüze kadar inşaat sektöründeki hammadde artışının zam şampiyonu olduğunu söyledi. 

 2021’in ocak ayından beri inşaat sektöründe başta sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatı malzemeleri olmak üzere birçok kalemdeki ürünlere sürekli zam geldiğini belirten Makina Mühendisi Hamit Acar “Gerek müteahhitler, gerekse ürün tedarikçileri bir inşaat için teklif hazırladıklarında haftalık gelen zamlardan dolayı teklifler sürekli değişiyor. Ve bu yüzden iş kaybı da oluşuyor” diyerek bu yılın başından 8. aya kadar inşaat malzemelerinin yüzde 250 oranında zamlandığını, zamlar nedeniyle de müteahhitler, ürün tedarikçileri ve vatandaşların hem zaman hem de para kaybına uğradığını ifade etti. 

 “Dairenin Maliyeti 500 Bin Liraya Yaklaştı”

Ekonomide istikrarın önemine vurgu yapan Acar “İnşaat sektörü 500'e yakın sektörü desteklemekte ve ürün tedariği yapmaktadır. Son yıllarda ülkemizde döviz kurunun istikrarsızlığı, buna bağlı olarak da dışa bağımlı olarak aldığımız birçok ürünler ve başta demir, çimento ve inşaat için gerekli olan birçok ana hammaddenin sürekli artışı artık inşaat sektörünü duraklama noktasından çıkartıp, durma noktasına getirmiştir. Bu konudan muzdarip meslektaşlarımız artık yatırım yapmaktan çok, ellerindekini muhafaza etme yöntemine gitmiştir. Öyle ki bugün orta ölçekli bir dairenin maliyeti 500 bin TL'ye yaklaşmaktadır. Dolayısıyla gerek inşaat sektörünün tedarikçileri, çalışanları ve müteahhitleri; gerekse yatırımcılar ya da bir ev alma hayali kuranların son zamanlarda alım güçleri iyice düşmüştür. İlimizdeki ve ülkemizdeki sektörümüz ile ilgili STK’ların bu sorunları gündeme getirip, böylesi önemli, piyasaya ekonomik katkısı büyük olan bu sektörün serzenişlerine kulak vermesi ve bir çözüm üretmesi için yetkililerle görüşmeleri çok önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“Meslek Kuruluşlarımız Dikkat Çekmeli”

Sektörün sorunlarını sektör temsilcilerinin kulak arkası ettiğine dikkat çeken Acar “Bizim en önemli sorunumuz meslek kuruluşlarımızın, meslektaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmasıdır. Öyle ki bu sektördeki tüm meslektaşlarımız bu sorunların tamamının farkındadır. İnşaat sektörü ile ilgili mutlaka çözüm önerileri masaya yatırılmalı ve yetkililere iletilmelidir” açıklamasında bulundu. Haber: Harun ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı 120 Genç İle Hasandağında BuluştuÖnceki Haber

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı 120 Genç İle...

İLBER ORTAYLI’NIN TERCİHİ SULTANHANI OLDUSonraki Haber

İLBER ORTAYLI’NIN TERCİHİ SULTANHANI OLD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar