İşbaşı Eğitim Programlarına Yeni Düzenleme Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşbaşı Eğitim Programlarına Yeni Düzenleme Geldi
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mahmut Akkuş, işbaşı eğitim programlarında yeni düzenlemeler gerçekleştirildiğini açıkladı.

İŞKUR İl Müdürü Akkuş, İŞKUR'a kaydı bulunanların mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak adına işbaşı eğitim programı gerçekleştirildiğini ve bu programlar için yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

 

"Sektör Kısıtlamaları Kaldırılmıştır"

Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Genelge’de uygulama aşamasında ortaya çıkan ihtiyaçlara bağlı olarak  Genel Müdürlük Makamının Onayı ile değişiklik yapıldığını ifade eden Akkuş, "Süreç içerisinde yapılan değerlendirmeler neticesinde çağrı merkezi faaliyetinde bulunan işyerleri ve toptan veya perakende ticaret yapan market ve süpermarketler ile kurs ve/veya program düzenlenmemesi gerektiği söz konusundaki sektör kısıtlamaları kaldırılmıştır" sözlerini kullandı.

 

"İşbaşı Eğitim Programları İçin İstihdam Edilmesi Gereken Katılımcı Sayısı Düşürüldü"

Aktif İşgücü Hizmetleri mevzuatında yapılan değişiklikle istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünün yüzde 70’ten yüzde 60’a düşürüldüğünü de belirten Akkuş, "İstihdam yükümlülüğü süresi de 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az iki katı kadar olmak üzere 3 kattan 2 kata indirilmiştir. Yönetmelik ve Genelge ile belirlenen usul ve esaslar kapsamında yürütülmekte olan işbaşı eğitim programlarının uygulanması aşamasında mevzuat değişikliklerinde farkındalık sağlanması amaçlarıyla dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

En az beş sigortalı çalışana sahip olmak,

İŞKUR’a kayıtlı olmak,

Katılımcıların en az %60’ını 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az iki katı kadar süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmek.

Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak

İşverenin birinci ve ikinci kan hışmı veya eşi olmamak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

 

"Katılımcılara Günlük 653,93 TL Cep Harçlığı"

Bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde program süresi en fazla 156 gün en fazla 8 takvim ayı olurken, diğer sektörlerde ise en fazla 78 gün en fazla 5 takvim ayı açılabildiğini söyleyen İl Müdürü Akkuş "İşbaşı Eğitim Programlarında; İş arayan ve öğrenci(tam) statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, öğrenci(kıst)  490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde  düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenmektedir. İşbaşı eğitim programlarından faydalanmak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanları ile iletişime geçebilir veya İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz" dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Şehrimizin Aynası Esnaflarımızla, İstişare İçerisinde Çalışmaya Devam Edeceğiz”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Şehrimizin Aynası Esnafl...

Öğrencilere Kara Haber! Tatil Süresi KısalıyorSonraki Haber

Öğrencilere Kara Haber! Tatil Süresi Kıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar