İşte Milletvekillerimizin TBMM Karnesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Milletvekillerimizin TBMM Karnesi
Türkiye Büyük Milet Meclisine Aksaraylıların oylarıyla giden ve temsil yetkisi kazanan 27. Dönem Aksaray Milletvekillerinin performansını, Türkiye Büyük Millet Meclisinin resmi internet sayfasındaki milletvekili çalışmaları ile ilgili veriler üzerinden derleyerek, vekillerin karnesini çıkardık.

TBMM’de Aksaray’ın Karnesi 0 Dolu!

 

Araştırmada halkı temsil etmek, sorunlarını çözüme ulaştırmak ve taleplerini iletmek üzere TBMM’de bulunan vekillerin yaptıkları çalışmalardan çok, yapmadıkları dikkat çekti.

TBMM’de yasama çalışmaları kapsamında görevleri dahilinde olan “İlk İmza Sahibi Olduğu Kanun Teklifleri”, “İmzası Bulunan Kanun Teklifleri”, “Sahibi Olduğu Yazılı Soru Önergeleri”, “İlk İmza Sahibi Olduğu Genel Görüşme Önergeleri”, “İmzası Bulunan Genel Görüşme Önergeleri”, “İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Soruşturma Önergeleri”, “İmzası Bulunan Meclis Soruşturma Önergeleri”, “İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Araştırma Önergeleri”, “İmzası Bulunan Meclis Araştırma Önergeleri”, “Genel Kurul Konuşmaları”, “ Komisyon Konuşmaları” başlıkları altında incelediğimiz vekillerin bir kısmı 3 yılda yapmadıkları çalışmalarıyla sınıfta kaldı.

İnceöz Meclis’te Çalışmalara Katılmadı

Yaptığımız araştırmada Aksaray’ı oy deposu olarak gören ve ‘kimi koysak seçilir’ mantığı ile hareket eden iktidar partisinde, tek kadın vekil olan İlknur İnceöz’ün TBMM’de yasama çalışmaları kapsamında 2018’den günümüze yemin etmek dışında hiçbir faaliyete katılmadığı, konuşma yapmadığı veya herhangi bir önerge vermediği ortaya çıktı. İnceöz’ün TBMM’de imzası bulunan 1 kanun teklifi bulunurken, farklı vekiller tarafından hazırlanan 1meclis araştırma önergesine de imza atarak destek verdiği görüldü. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada TBMM’de 2018 yılından bugüne çalışmalara hiç katılmayan milletvekili listesinde AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ün yer aldığı ifade edilmişti.

3 Yılda 10 Kez Konuştu

AK Parti iktidarının kentteki 2. Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise TBMM yasama çalışmalarında bir kanun teklifine imza atarken, mevkidaşı İnceöz gibi hiçbir soruşturma önergesinde imzası bulunmadığı tespit edildi. TBMM verilerine göre Aydoğdu’nun 3 yılda toplam 4 meclis araştırma önergesine imza attığı, Genel Kurul’da 10, Komisyonlarda ise 16 kez söz aldığı tespit edildi.

MHP’li Kaşlı 169 Önergeye Destek Verdi

İktidarın ittifak ortağı MHP’nin kentteki tek Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın karnesinde 1 kanun teklifi bulunurken, farklı milletvekillerinin hazırladığı 3 kanun teklifine destek imzası verdiği ve 4 adet de soru önergesi oluşturduğu tespit edildi. Kaşlı’nın 1 meclis araştırma önergesini yasama çalışmalarında hazırladığı görülürken, 169 meclis araştırma önergesine ise imzasıyla destek verdiği tespit edildi. Kaşlı Genel Kurul’da 31, Komisyonlarda ise 1 kez söz alarak temsilde bulundu.

Erel’in 420 Önerge’de İmzası Var

Muhalefetin Aksaray Milletvekili İYİ Partili Ayhan Erel yasama çalışmalarında 6 kanun teklifi hazırlarken, farklı milletvekilleri tarafından hazırlanan 10 kanun teklifine imzasıyla destek verdi. Mecliste 66 soru önergesi bulunan Erel’in 1 kez de genel görüşme önergesine imzasıyla destek verdiği tespit edildi.  Erel’in 36 meclis araştırma önergesi hazırladığı ve 420 meclis araştırma önergesine imzasıyla destek verdiği görülürken 258 defa Genel Kurul’da 88 defa da komisyonlarda söz alarak Aksaray’ı temsilen konuşup sorunları gündeme getirdiği tespit edildi. Harun Atalay’ın Özel Haberi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türbe Restorasyonu TamamlanıyorÖnceki Haber

Türbe Restorasyonu Tamamlanıyor

Toyota 2 Fabrikasında Üretimi DurdurduSonraki Haber

Toyota 2 Fabrikasında Üretimi Durdurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar