İşte Şaşırtan Anket Sonuçları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Şaşırtan Anket Sonuçları
İşte Şaşırtan Anket Sonuçları

Türkiye genelinde siyasi partilerin son seçimden bugüne performanslarının değerlendirildiği anketler art arda açıklanırken Eylül ayında Aksaray genelinde seçilen bin 500 kişiye uygulanan bir anketin sonuçları partileri şaşırttı. Bir araştırma şirketi tarafından bin 500 Aksaraylıya uygulanan ankette, Aksaraylıların genel siyasette hükümetin adalet, ekonomi ve göçmen politikasından şikâyetçi olduğu; ancak teröre karşı verdiği mücadeleyi desteklediği belirlendi. Aksaraylıların yerelde ise AK Partili Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i yüzde 65.30 ile başarısız bulduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti Yükselişi Sürdürdü

Şaşırtıcı anket sonuçlarına göre “Bu pazar yapılacak bir erken seçimde ittifaklar olmaksızın hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yanıtlayan katılımcılar yüzde 35.86 ile AK Parti’yi 1. Parti olarak yeniden iktidara getireceklerini söylerken, katılımcıların yüzde 27’sinin İYİ Parti, yüzde 13.7'sinin MHP, yüzde 10.87’sinin Cumhuriyet Halk Partisi, Yüzde 3.13’ünün Deva Partisi ve yüzde 0.13’nün ise Gelecek Partisi’ni destekleyeceği ortaya çıktı. Aynı soruya "kararsızım" diyenlerin sayısı ise yüzde 7.80’de kaldı. Ankette daha önce oy verdikleri partiye yönelik soruları da yanıtlayan katılımcıların “2018 yılında hangi ittifaka-partiye oy verdiniz” sorusuna yüzde 75.40 Cumhur İttifakı yanıtı verdikleri görüldü.

Adalette Başarısız Bulanların Oranı %52.60

Türkiye’de hükümetin ülke yönetimine yönelik kararlarını başarısız bulanların sayısının yüzde 56.80 olarak belirlendiği ankette, katılımcıların yüzde 37.34’ü kararları başarılı bulduğunu söylerken yüzde 5.86’sı yanıt vermekten kaçındı. Aynı ankette adalet ve yargı sistemi ile ilgili yöneltilen soruya katılımcıların yüzde 52.60’ı başarısız bulduğu yanıtını verdi. Adalet ve yargı sistemini başarılı bulan katılımcı sayısı ise yüzde 40.93’te kaldı.

Aksaraylı Göçmen Politikasını Desteklemiyor

Son günlerde muz yeme videolarıyla gündeme gelen ve bir kısmı sınır dışı edilen göçmenlere yönelik politikalar ile ilgili soruyu yanıtlayan Aksaraylılar, hükümetin göçmen politikasını yüzde 54.74 ile başarısız bulduğunu vurguladı. Ankette yer alan hükümetin terörle mücadele konusunda verdiği mücadeleyi değerlendiren soruyu yanıtlayanların yüzde 73.26’sı terörle mücadele politikalarını başarılı bulduklarını belirtti.

Erdoğan Desteği Sürüyor

Ankette Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik soruyu da yanıtlayan katılımcılar, cumhurbaşkanı adayı olması muhtemel isimler ile ilgili görüşlerini de belirtti. Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 57.07 ile desteklemeyi sürdüren Aksaraylıların; aday olması halinde yüzde 20.34’ü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı, yüzde 9.47’sinin ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini belirttikleri görüldü.

Harun Atalay’ın Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boris Johnson Kiralık Takım Elbise GiydiÖnceki Haber

Boris Johnson Kiralık Takım Elbise Giydi

Sokak Basketbolu Turnuvası TamamlandıSonraki Haber

Sokak Basketbolu Turnuvası Tamamlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar