İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz: "Aksaray'da Tahminlerin İçinden Geçtik"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz: "Aksaray'da Tahminlerin İçinden Geçtik"
İYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerini gazetemize değerlendirdi. Başkan Yılmaz, "Aksaray'da tahminlerin içinden geçtik" dedi.

 

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aksaray'da İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Tuğrul Karacaer, yüzde 20.29 oy alırken, İYİ Parti 1 ilçe ve 2 belde kazanmayı başardı. Öte yandan İYİ Parti, İl Genel Meclisi'nde yüzde 13.91 oranında temsiliyet oranı hakkı elde etti.

"Çok İyi Bir Seçim Süreci Geçirdik"

Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Yaklaşık 2 ay boyunca Aksaray belediye başkan adayımız ve tüm ilçe ve belde belediye başkan adaylarımız dahil olmak üzere İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerimizle birlikte, milletvekilimiz il ve merkez ilçe teşkilatımızla birlikte çok iyi bir seçim süreci geçirdik" ifadelerini kullandı. 

"Birçok Anket ve Tahminleri Hayal Kırıklığına Uğrattık"

İYİ Parti'nin Aksaray'da almış olduğu merkez ve il genel oylarına bakıldığı zaman Türkiye'de sayılı iller arasında yer aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Seçimden önce yapılan tahminler kulağımıza geliyordu birçok çevreden. 31 Mart yerel seçimlerinde Aksaray'da merkez belediye başkan adayımız %20.28 oranıyla toplamda 23.541 oy alarak birçok anket ve tahminleri hayal kırıklığına uğrattı. Yine İl Genel Meclis Üyesi ve belediye meclis üyesi sayımızın 2019 seçimlerine göre artışını hepimiz gördük" sözlerine yer verdi.

"Biz Aksaray'da Ülke Genelinde Almış Olduğumuz Başarılı Sonuçlarla Kendimizden Söz Ettirdik"

Yılmaz, bu başarıda İYİ Parti Merkez ilçenin de çok etkin olduğunu belirterek, "Milletvekilimiz Yaldır ve tüm teşkilatımızla yoğun bir seçim süreci geçirdik. Gönül isterdi ki ülke geneli ve bu tempomuza uygun sonuçlar alabilseydik. Ama biz Aksaray'da ülke genelinde almış olduğumuz başarılı sonuçlarla kendimizden söz ettirdik" dedi.

"Ülke Genelinde Bir Toparlanma Sürecine Gireceğinin Beklentisi İçerisindeyiz"

İYİ Parti'nin Türk siyasi tarihine nefes aldırdığını da söyleyen Yılmaz, "27 Nisan'da olağanüstü genel kongrede Aksaray İYİ Parti il teşkilatı olarak, partimizin almış olduğu karara uyacağız. Bütün adaylara eşit mesafedeyiz. 27 Nisan'dan sonra İYİ Parti'nin ülke genelinde bir toparlanma sürecine gireceğinin beklentisi içerisindeyiz" sözlerine yer verdi.

"Aksaray'daki Güçlü Dinamik Yapı, Türkiye'ye Örnek Olacaktır"

"Aksaray'daki güçlü dinamik yapı, Türkiye'ye örnek olacaktır" diyen Yılmaz, siyasetin yorucu ve yoğun geçtiğini belirterek, "Ben merkez ilçe başkanı olduktan sonra bir milletvekili seçimi, bir yerel seçim geçirdim. Uzun zamandır merkez ilçe başkanıyım. Bu süreçte merkez ilçe başkanı olarak üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluğumuzla partimizin başarısı için canla başla çalıştık. Gençlere siyasette fırsat verilmeli önümüzdeki süreçlerde" açıklamasında bulundu.

Yapılacak kongrelerde yeniden merkez ilçe başkanı adayı olmayı düşünmediğini ifade eden Yılmaz, "Partimde yolumuza devam edeceğim" dedi.

"Başarılı Bir Sonuç Elde Ettiğimizi Düşünüyorum

1.5 senedir İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüğünü de belirten Yılmaz, "Biz göreve geldiğimizde mevcut bir milletvekilimiz vardı. 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Aksaray'daki oylarını yukarıya çekerek, mevcut milletvekili sayımızı koruduk. Yine 2023 yerel seçimlerinde merkez ilçeye bağlı 2 belediye başkanlığı ve toplamda 12 belediye meclis üyesi kazandık. Merkez ilçe belediye başkanlığı seçiminde Aksaray Belediyesi 5 belediye meclis üyesi, merkeze bağlı bir, Ağaçören'den bir il genel meclisi üyesi olmak üzere toplam 2 genel meclis üyesi çıkardık. Gerek genel, gerekse yerel seçimlerde İYİ Parti merkez ilçe olarak başarılı bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde iptal edilen Güzelyurt İlçe Başkanlığı seçimine de değinen Merkez İlçe Başkanı Yılmaz, "Haziran ayı içerisinde yapılacak seçim tekrarında, İYİ Parti'nin bir de ilçe belediye başkanlığı kazanacağına inanıyorum" sözlerine yer verdi.

Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toptan Ve Perakende Mağazası AGİTAŞ AçılıyorÖnceki Haber

Toptan Ve Perakende Mağazası AGİTAŞ Açıl...

Tokat'ta Meydana Gelen Deprem Aksaray'ı Da KorkuttuSonraki Haber

Tokat'ta Meydana Gelen Deprem Aksaray'ı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar