İYİ Parti'de İstifa Depremi | "Kadınlara ve Ülkücülere Siyaset Hakkı Tanınmıyor" Deyip MHP'ye Geçtiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray İYİ Parti İl ve Merkez İlçe Başkan Yardımcıları, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi adayları ve birçok üye, "Kadınlara ve ülkücülere siyaset hakkının tanınmaması, kibrin kol gezmesi, egoizmin hüküm sürmesi, 'Ben yaptım oldu' şeklindeki çıkar ilişkilerine dayalı bir siyaset anlayışının olması, hiçbir siyasi hedefin bulunmaması" gerekçesiyle istifa etti.

İYİ Parti Aksaray Teşkilatında istifa depremi yaşandı. İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Taci Nur Öztürk, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı, Makine Mühendisi Armağan Öztürk, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı ve İYİ Parti üyeleri topluca istifa ederek, MHP İl Binası'nda düzenlenen programda MHP rozetlerini taktı.

 

"İYİ Partili Arkadaşlarımız Önümüzdeki Seçimlerde Böyle Bir Hataya Düşmeyeceklerini Söylediler"

Yeni üyelerin ve İYİ Partililerin katılım programında konuşan Aksaray MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, "Bugün tekrar yuvasına dönen çok kıymetli arkadaşlarımız burada. Yıllar önce şu veya bu şekilde küsmüş ya da küstürülmüş farklı oluşumların arkasına kanarak gitmiş, kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler var burada. 5 aylık görev sürecimiz içerisinde herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışıyla Aksaray'ımızda il başkanlığı yapmaktayız. Kapımız ilk geldiğim günden beri söylemiştim, herkese açık bizim. Geçmiş dönemde ayrışmalarımız sonucu Milliyetçi Hareket Partisi'ne Aksaray Belediyesini kazandıramamıştık. O dönemde de ayrışan arkadaşlarımız seçimlerden sonra gelip bize pişmanlıklarını anlattılar. İYİ Partili arkadaşlarımız, hatalarını kabul ettiklerini söylediler. Ama önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinde böyle bir hataya düşmeyeceklerini söylediler. Buradaki arkadaşlarımız kararlarını vererek, bizlere katılarak gücümüze güç kattılar. Allah'ın izniyle el birliğiyle 31 Mart'ta zafere ulaşacağız" dedi.

"Dalından düşen yaprağın akıbetini rüzgar belirler" diyen MHP İl Başkanı Karataş, "Yuvanıza yeniden geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Aksaray'da zafere ulaşacağı 31 Mart akşamına kadar el ele gönül gönle çalışacağız" açıklamasında bulundu.

 

"Biz Bu Zaferi Kazanacağız, Milletimize Mahcup Olmayacağız"

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak da programda konuşma yaparak, "Bugün bizim sloganımız 'Ayrılmadan, ayrıştırmadan, canla başla' sloganımızın ne kadar yerinde olduğunu, ne kadar güzel bir şekilde ilerlediğimi milletimiz gördü. İnşallah 31 Mart'a kadar biz elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz. İnsanlarımıza içimizden ne geçiyorsa o şekilde yaklaşıyor ve o şekilde karşılık görüyoruz. Biz bu zaferi kazanacağız, Allah nasip ederse bu birinci etap diyoruz. Asıl ikinci etap seçimi kazandıktan sonra başlayacak. Seçimden sonra milletimize mahcup olmamak en büyük hassasiyetimizdir. Biz bu şehirde doğmuş, bu şehirde yetişmiş, iş hayatını burada devam ettirmiş insanlarız" ifadelerini kullandı.

"5 yıllık süreç çok çabuk gelir geçer" diyen Çıtak, "Bizim görev süremiz bittikten sonra havasını soluyacağımız, sokaklarında yürüyeceğimiz şehir Aksaray. Biz milletimizin yüzüne şu anda nasıl alnımız ak başımız dik çıkıyorsak, görev süremiz bittikten sonra da bu sokaklarda hep birlikte mutlu bir şekilde gezmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"Yuvanızda Hiçbir Zaman Ayrım Görmeyeceksiniz"

Geleceğe bırakacağı en iyi mirasın, hizmet olduğunu ifade eden Çıtak, "Bunun sözünü veriyoruz ve yılmadan yıkılmadan inşallah bu süreci tamamlayacağız. Milletimiz ve halkımızla iç içe yönetim anlayışımız ile inşallah şehrimizi taçlandıracağız. Bugün bize katılım sağlayan İYİ Parti Merkez il, ilçe yönetim kurulu ve belediye encümen adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Kendileri yuvalarında hiçbir zaman bir ayrım görmeyecekler. Onlar ve tüm halkımızla birlikte inşallah Aksaray'ımız için hep birlikte çalışacağız. Milletin emanet ettiği bu güzel şehri hep birlikte yönetme gayretiyle çalışıyoruz. Asla siyasi polemiklere katılan bir siyasetçi olmadım. Aramıza yeni gelen tüm üyelerimize evimize hoş geldin diyorum" dedi.

 

"Genel Başkanı Kadın Olan İYİ Parti'de Kadınlara ve Ülkücülere Siyaset Hakkı Tanınmıyor"

İYİ Parti'de Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı olan ancak istifa eden Armağan Öztürk, "Ülkem ve Aksaray için neler yapabilirim düşüncesi ile bir hayalin peşine takılarak, 2017 yılından günümüze içinde bulunduğum İYİ Parti'de, her şeyin sadece bir kurgudan ibaret olduğunu anladım. Gelinen noktada emeğin, özverili çalışmanın hiçe sayıldığı, Genel Başkanı bir kadın olan İYİ Parti'den, başta Aksaray il teşkilatı olmak üzere; kadınlara ve ülkücülere siyaset hakkının tanınmaması, kibrin kol gezmesi, egoizmin hüküm sürmesi, 'Ben yaptım oldu' şeklindeki çıkar ilişkilerine dayalı bir siyaset anlayışının olması, hiçbir siyasi hedefin bulunmaması gerekçesiyle Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Belediye meclis üye adaylığımızdan istifa ederek, yuvamız Milliyetçi Hareket Partisi'ne katılmaya karar verdik" dedi.

 

"Artık Gün Gibi Ortada Olan Gerçekleri Açıklama Zamanı Gelmiştir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "eve dön" çağrısı karşısında menfaat gözetilmeksizin MHP'ye geri dönmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Öztürk, "Memleketi hukukla, adaletle ve liyakat ilkesi ile yöneteceğim diyenlerin bütün bunları hiçe sayarak halkımızın gerçek sorunlarını bir tarafa bırakıp kendi şahsi maddi çıkarlarına feda etmelerini de üzülerek gördük. Onlar için memleket yok, onlar için halk yok, onlar için liyakat yok, onlar için adalet yok. Sadece kendileri ve dar çevrelerinin çıkarları var. Gizli siyasi anlaşmaları var. Artık gün gibi ortada olan gerçekleri açıklama zamanı gelmiştir. Artık geniş vizyonuyla şehrimizi yönetecek kadrolara destek vermenin zamanı gelmiştir. Açık konuşacağım. 2019 yılındaki yerel seçimlerde kimlerin kimlerle beraber olduğunu düşündüğümüzde ortada adeta bir hayal tacirliği yapılmaktadır. İYİ Parti'de yapılan bu hayal tacirliğinin kazancını tahsil eden mevcut yönetim ve ekibinin nasıl bir siyasi zikzak içerisinde olduğunu dasöylemeliyim. Burada tam olarak seçimi kazanmak hedefiyle değil, hangi iş birlikleriyle daha kazançlı çıkarım sorusunun öncelik kazandığı görülmektedir" sözlerini kullandı.

 

"Şahsi Çıkarlar Değil, Halkımızın Çıkarları İçin, Aksaray'ımız İçin Çalışacağız"

Aksaray'ın geleceğini düşünenlerle birlikte yol yürümekte kararlı olduklarını ifade eden Öztürk, "2019 yılında lehine destek vererek belediye başkanı adaylığından çekilen kişi aynı. 'Asla İYİ Parti'den aday olmayacağım' deyip son gün karanlık siyasi ilişkilerle milletvekili adayı olan kişi aynı. Yıllarca emek veren liyakatli insanların yerine, kurulan plana sadık kalacak kişileri belirli yerlere seçen kişi aynı. Belediye ile inşaat işlerini sözüm ona tıkır tıkır götüren kişi de aynı. Her zaman, Aksaray'ımızı, ülkemizi ve milletimizi düşünenler, yani bizler, Aksaray Belediyesinde 1 Nisan sabahı değişim için, sosyal belediyecilik için, ihmallerden dolayı kayıplarımızın olmaması için, Sayın Milletvekilimiz Ramazan Kaşlı'nın da dediği gibi 'Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı", rantın ve israfın önüne geçmek için, şahsi çıkarlar değil halkımızın çıkarları için, velhasıl Aksaray'ımız için çalışacağız. Bunu da nasıl yapacağız biliyor musunuz? Canla, başla ve İrfan’la yapacağız" açıklamasında bulundu.

MHP İl Binasında yapılan törende, İYİ Parti'den MHP'ye geçen üyelere rozetleri takıldı. Programa; MHP Kadın Kolları Başkanı, Ülkü Ocakları Başkanı ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Aksaray'da Sosyal Anlamda Bir Projeyi Hayata Geçiriyoruz”Önceki Haber

“Aksaray'da Sosyal Anlamda Bir Projeyi H...

“Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Ne Gerekiyorsa El Birliğiyle Yapacağız”Sonraki Haber

“Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Ne Gerekiyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar