İyi Partili Karaüzüm'den Başkan Dinçer'e Tepki: 7,5 Milyonla Neyi Tanıttınız?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Partili Karaüzüm'den Başkan Dinçer'e Tepki: 7,5 Milyonla Neyi Tanıttınız?
İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Mali Müşavir Resul Karaüzüm, katıldığı bir televizyon programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaüzüm, Aksaray Belediyesi'nin tanıtım ve medya için ilk 6 ayda 7,5 milyon lira harcadığını iddia ederek, bu paraların kimlere "peşkeş" çekildiğini sorguladı. Öte yandan Karaüzüm, belediyenin gelir-gider hedeflerinde bariz bir sapma yaşandığına da dikkat çekti.

Aksaray Belediyesi’nin bütçe raporlarıyla yayına gelen İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Resul Karaüzüm, Kanal 68'de yayınlanan Seçim Odası programında gazeteci Armağan Şen ve Büşra Nur Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. 

Bu İli Nasıl Yöneteceksiniz?

İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Karaüzüm, Aksaray Belediyesi'nin her açıdan vatandaşın hayatına dokunduğunu ifade ederken, "İnsanların hayatına doğrudan dokunan böyle bir kurumu dahi lobilerin eline verebiliyorsanız, bu İli nasıl yöneteceksiniz? Halkın çıkarına bu lobiler nasıl bir yönetici atayabilir?" dedi.

Hiçbir Hedefi Tutturamayan Kendini Nasıl Başarılı Olarak Tanımlar?

Kendisi de bir Mali Müşavir olan Karaüzüm, Aksaray Belediyesi'nin bütçe gelirlerini ve giderlerini incelediğini ifade ederken, şu değerlendirmeleri yaptı: "Aksaray Belediyesi'nin 2022 yılı içerisinde başta vergi gelirleri olmak üzere gelirlerin gelişimi ve bütçe giderlerine bakıldığı zaman, 2022 yılının ilk 6 ayının gerçekleşmesine bakıldığında sermaye giderleri 156 milyon 800 bin olacağı açıklanıyor. Personel giderleri yaklaşık 68 milyon denilmiş, 34 milyon harcanmış. Bu şu demek; burada gelir elde edemedim ki harcama yapabileyim. Şöyle ki; siz şimdi 100 liralık bir gelir hedefliyorsunuz, 100 lira da harcama hedefliyorsunuz. Gidere bakıyorsunuz 100 lira gider yapacağım demişsiniz, 50 lira gider yapmışsınız. Nedeni nedir; geliriniz 50 lirada kalmış. Aksaray Belediyesi yapmış olduğu 2022 bütçesinde hedefe yaklaşma oranı %60'ta kalmıştır. Belediyeyi bir işletme, belediye başkanını da şirket yöneticisi olarak düşünürseniz kendi koyduğu hedefe %60 yaklaşan bir kişiyi işten çıkartırlar. Hiçbir hedefi tutturamayan, kendisini nasıl başarılı olarak tanımlar?"

7,5 Milyonla Neyi Tanıttınız, Bilmek İstiyoruz

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in Aksaray'ın tanıtımı için basın kuruluşlarına temsil ve tanıtım giderleri adı altında 2022 ilk 6 ayında 7,5 milyon TL harcadığını söyleyen Karaüzüm, "Seçtiği basın kuruluşlarına resmen para akıtmışlar. Ayrıca Aksaray Belediyesi'nin bünyesinde bir de Web TV var. Geçenlerde bir ziyaret ettim burada ne yayınlanıyor diye. Bir fotoğraf koymuşlar, yardım yerlerini de yazmışlar. Herhangi bir yayın falan göremedik. O kadar yer ve cihazlar nasıl atıl bir duruma düşmüş onu da anlamış değiliz. 

Buradan soruyorum 7,5 milyon lira ilk 6 ay içerisinde tanıtım için harcadın ve bu tanıtımın karşılığında ne aldınız, nasıl sonuçlar elde ettiniz? Bu paraları nereye aktardınız, bu paralar hangi basın kuruluşlarına aktarıldı? Bunları bilmek istiyoruz. Hangi yandaş kuruluşlara milletin paralarını cömertçe harcadınız, yoksa başka yerlere aktarıp tanıtım gideri diye mi harcadınız, bunun ayrıntısını bizler bilmek istiyoruz, 7,5 milyonla neyi tanıttınız?" 

Levhaların Parası 7,5 Milyonun İçinde Mi?

Tanıtım süreçleri içinde görevdeyken belediye başkanının doktora tezi verdiğini ve adının önüne Dr. unvanı getirildiğini belirten Karaüzüm, "Adınızın önüne Dr. yazmak için bütün levhaları değiştirdiniz. Bunlara ödettirdiğiniz paralar da bunun içinde mi?" sorusunu yöneltti. 

Doktora Tezinden Mi Öğrendiniz Ayağa Kalkmadı Diye Bir Görevliyi İşten Atmayı?

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in doktora tezini incelediğini de belirten Karaüzüm, "Kendisi daha önce personel müdürüydü. İş tatmini ile ilgili örgüt kültürü ile ilgili bir tezi var. Kurumsal kültür ile ilgili yapmış olduğu doktora tezi var. Yazdığınız doktora tezinden mi öğrendiniz ayağa kalkmadı diye bir görevliyi işten atmayı? Aksaraylısınız, Aksaray'ın Belediye Başkanısınız, bu doktora tezinizi Aksaray ile ilgili bir konuyla Aksaray'ın bir sorunu ile ilgili araştırıp bir çözüm ortaya koyabilmek için yapamaz mıydınız?" açıklamasında bulundu.

Planlanan Ve Devam Eden Projelerin Akıbeti Nedir?

Aksaray Belediyesi’nin internet sitesinde de yer alan projelerinin Tamamlanmış, Devam Eden ve Planlanan olarak üçe ayrıldığını ifade eden Karaüzüm, Planlanan ve Devam Eden Projelerin ayrıntılarının kamuoyu ile paylaşılmadığını, yılan hikâyesine dönen ihalelerdeki başarısızlığın nedenlerini sordu. Projelerle ilgili internet sitesinde doğru düzgün cümle bile yazılmadığını, Belediye yönetiminin ciddiyetten uzak olduğunu vurguladı. Halkımız bunları hak etmiyor diyen Karaüzüm, önümüzdeki seçimlerle ilgili değişim mesajını yineledi.

Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aranan 2 Fetö Üyesi YakalandıÖnceki Haber

Aranan 2 Fetö Üyesi Yakalandı

2022'de İşsizlik Oranı %10,4'e GerilediSonraki Haber

2022'de İşsizlik Oranı %10,4'e Geriledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar