Kadına Şiddet Ve Cinayetlerinin Bir An Önce Bitmesini İstiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadına Şiddet Ve Cinayetlerinin Bir An Önce Bitmesini İstiyoruz
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde vatandaşlar fikirlerini paylaştı. Mikrofon uzatılan kadınlar da erkekler de bir an önce kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulmasını diledi.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kutlamalar devam ediyor. Aksaray'da da vatandaşlara günün anlamı nedeniyle mikrofon uzatıldı.

Bütün Kadın Cinayetlerinin Bir An Önce Bitmesini İstiyorum

Bir vatandaş, "41 yıldır evliyiz 3 çocuk sahibiyiz. Onlar da okullarını bitirip evlendiler gittiler. Biz eşimle tekrar başa döndük. Geçimimiz eşimden kaynaklı ben geçimsiz bir insanım, sıkıntılı bir adamım ama eşim toparlayan taraf oldu her zaman" derken, eşi Hüsniye Meral, "Çevremize baktığımız zaman görüyoruz ki evimiz yuvamız, çocuklarımız bir seviyeye geldik. Gençlerin işi çok zor sabır ve şükür yok. Çok doyumsuzlar mutsuzlar, gençlerin ekonomik özgürlükleri eskisi gibi değil. Bizim zamanımız gibi değil evlenme yaşı da yükseldi. Bzim zamanımızda 18 yaşına gelindiği zaman evlenilirdi. Şimdi 30 yaşındaki adamı evlendiremiyorsunuz bütün kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum ve bütün kadın cinayetlerinin bir an önce bitmesini istiyorum" temennisinde bulundu.

Kadını Öldürenin Allah Belasını Versin

Vatandaş Cafer Eke, "Kadınlar bizim analarımızdır. Kadınlar olmasa insan olmaz, kadınların emeği çok. Çocukla uğraşır, temizlik ile uğraşır. Kadınlarımız bizden fazla eziliyor. Allah kadınlarımızı başımızdan eksik etmesin. Kadını öldürenin Allah belasını versin. Kadın öldürülür mü? Kadın bir anadır. Adam gidiyor madde kullanıyor, sıkıntıya düşüyor geliyor kadını öldürüyor. Ben eşimi içimden seviyorum hediye alarak, yüzük alarak sevilmez, hikaye onlar. Ben 36 yıldır evliyim 4 oğlum var, 6 torun sahibiyim hepsi de oğlan. İçimden öyle bir istiyorum ki bir kız torunum olsun hem benim olsun ama Allah vermedi. Sıkıntılarımız oldu, aç yattık birbirimizin kalplerini kurduk ama yine aynı beraberiz. Gençler şimdi evlenmiyor, evlilik şartları zorlaştı. Altın pahalandı artık güvence kalmadı. Alacağı eşin ne olduğunu bilemediği için gençler şu anda evlenmiyor eskiden internet falan yoktu insanların gözleri açılmamıştı. Pislik falan yoktu adam kızla anlaşıp evleniyordu" yorumunda bulundu.

Kadın Eşitliği Yoktur Adalet Vardır

Mehmet Doğan ise yaptığı yorumda, "Bütün kadınlarımızın günü kutlu olsun, inşallah kadına şiddet biter kadınlarımız daha yüksek yerlere gelir. El üstünde tutmamız lazım biz insan oğluyuz. Kadınlar bizim ailemiz, annemiz ayaklarının altında cennetleri var. İnşallah her şey diledikleri gibi olur. İnsanları eğitmemiz lazım kadın eşitliği diye bir şey yoktur. Adalet vardır. Öncelikle annemin sonra eşimin daha sonra bütün kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun" dedi.

Allah Kimseye Zor Günler Yaşatmasın

Kahramanmaraş depreminde 17 saatin sonunda enkaz altından çıkarılan Oya isimli vatandaş da, "Kahramanmaraş'tan geliyorum depremzedeyim. 17 saat sonunda enkazdan çıkartıldım ufak tefek sıyrıklar ile kurtuldum. Allah kimseye zor günler yaşatmasın, herkese mutluluklar dilerim. Kısacası Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Birçok Kadın Şiddet Görüyor

Güldane Bellikli de günün anlam ve önemine şu sözlerle değindi:

 "Bugün güzel bir gün, güzel bir duygu kadın olduğumuz için güzel hissediyoruz. Birçok kadın şiddet görüyor. Ben eşimden ayrıyım şu anda çok rahatım şiddetten ayrıldım. Artık evlenmekten korkuyoruz bazen iyi bazen kötü insanlar çıkıyor karşımıza ama hangisi iyi hangisi kötü bilemiyoruz, seçemiyoruz ama hayat böyle, devam ediyoruz."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti'nin Yeni İl Başkanı Hamza Aktürk OlduÖnceki Haber

Ak Parti'nin Yeni İl Başkanı Hamza Aktür...

Jandarma Devriyesinde Yakayı Ele Verdi: Hapis Cezası Bulunan Şahıs TutuklandıSonraki Haber

Jandarma Devriyesinde Yakayı Ele Verdi:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar