Kadınlar Başarı Hikâyesi Yazıyor: Yeni Yatırımla, Kooperatife Ek İstihdam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlar Başarı Hikâyesi Yazıyor: Yeni Yatırımla, Kooperatife Ek İstihdam
Aksaray’ın Gülağaç İlçesinde Kaymakamlık teşviki ile kurulan, kadınların üyesi olduğu Âşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin örtü altı yetiştiriciliği için 932 bin lira tutarındaki KOP projesine onay çıktı.

Yöresel ürünlerin üretim ve satışını yapan kooperatif, gelen yatırımla birlikte ilçedeki kadınların istihdamına önemli ölçüde katkı verecek. İlçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan ‘Gülağaç Ovasında Seralar KOP'la Gelişiyor Projesi’ kapsamında 3 bin 150 m2 alana kurulan seralarda bu yıl üretime başlanacak. 

 

Gülağaç'ta Kadınlar Örnek Bir Başarı Hikâyesi Yazıyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından desteklenen kadınların; kurulan kooperatif ile örnek alınacak bir başarı hikâyesi yazdığını belirterek, kurulumu yapılan seralarda incelemelerde bulundu.

Aydoğdu, yüzde 80 hibeyle, yüzde 20'sinin de söyledi. Kurulumları tamamlanan sera alanında incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, KOP destekli projenin yüzde 80'inin hibeyle yüzde 20’sinin ise kooperatif tarafından karşılanacağını söyledi.

 

3 Kat Daha Fazla Üretim Yapılacak

Yöresel ürünlerin üretim ve satışını yapan kooperatifin yeni yatırımla birlikte faaliyet alanının genişleyeceğini belirten Aydoğdu, "Aksaray’da Gülağaç ilçemizde kadınlarımız önemli bir başarı hikâyesi yazdı. 'Bu hikâye burada bitmez' diyerek yeni hikâyeler oluşturuyorlar. Kurulan eğitim ve üretim amaçlı seralarda bu yıl domates üretimi planlanıyor. Bu seralarda vakıf tarafından belirlenecek ihtiyaç sahibi kadınlar çalışacak.

Üretilen ürünlerin pazarlamasını da yine Aşıklı markası ile kooperatifimiz yapacak. Kaymakamlığımız öncülüğünde İlçe Tarım Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen projemiz ilçemize de örnek oluyor. Örtü altı yetiştiriciliği açık alana oranla 3 kat daha fazla üretim yapabilme imkânını sunuyor. Özelde de çiftçilerimiz bu şekilde üretim için çalışmalarını başlatıyor” dedi. 

İlçe Kaymakamı İbrahim Cem Deveci, İlçe Tarım Müdürü Sami Gündüz’ün de hazır bulunduğu seralarda incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, örtü altı yetiştiriciliğinin üretim ve istihdama olumlu yönde etki yapacağının, üretirken aynı zamanda istihdam sağlayan herkesin de yanında olacaklarının altını çizdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ertürk: Kaderine Teslim Edilen Sanayi Esnafı Kararını Vermiş ‘Değişim Şart’ DiyorÖnceki Haber

Ertürk: Kaderine Teslim Edilen Sanayi Es...

Kaşlı: Çiftçi Olmadan Doymamız, Tarım Olmadan Beslenmemiz Mümkün DeğilSonraki Haber

Kaşlı: Çiftçi Olmadan Doymamız, Tarım Ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar