Kadınlar Ürettikçe Kazanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlar Ürettikçe Kazanıyor
Aksaray Valiliğinin oluşturduğu “Hünerli eller, usta anneler” Projesi kapsamında kentte ev hanımlarına yönelik açılan kağıt rölyef, takı tasarımı, tel kırma, elde kurdele işi, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, minyatür sanatı gibi çeşitli kurslarına katılan kursiyerler hem eğitim alıyor, hem de para kazanıyor.

Kurslarda Eğitim alan kadınlar ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kent genelinde 13 okulda projelendirilen ve 6’ı. Çalışmalarına başlayan kursları ziyaret eden Valisi Hamza Aydoğdu,  kadınların çalışmalarıyla gurur duyduğunu söyledi. “Ben çok duygulandım. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi bu doğal gelişen diyalog sonucunda bazı şeyleri gördünüz” diyen Vali Aydoğdu “Bizim burada amacımız şu arkadaşlar. Ev hanımlarımız evde çok meşakkat çekiyorlar okuldur, eşlerinin işe gelip gitmeleridir. Bunlarla ilgilenirken kendilerini kendi duygularını iç dünyalarını ihmal ettiklerini gördük. Onun için biz bütün okullarımızda boş dersliklerimizde bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz” dedi.

“Okullar Yaşam Merkezi”

“Diyoruz ki, okullarımız aynı zaman bir yaşam merkezidir” vurgusunda bulunan Vali Aydoğdu “Dersler bittikten sonra boş dersliklerimize biz kadınlarımızı getirelim atölyeler açalım o atölyelerde onlar hem üretsinler, ürettiklerinin farkına varsınlar. Zihinleri bir işle meşgul olsun hem de mahalledeki bütün arkadaşlarıyla bir diyalog, yatay ve dikey bir iletişim içinde olsunlar.

Ve bunun sonucunda ortaya çıkanlar bu iki günlük bir çalışma. Şimdi bunları üretecekler, arkadaşlarımız bunun sonucunu görecekler. Aynı zamanda İŞKUR Müdürümüz burada, hanımlarımızın kadınlarımızın kooperatifleşmesini sağlayacağız ve üretecekler. Ürettiklerinin sayesinde bir katma değer elde edecekler. Çocuklarıyla eşleriyle mahalleleriyle okullarıyla barışık mutlu bir aile düzeni olacak. Bütün çabamız bu” açıklamasında bulundu.

“Her Şey Hazır!”

Altı okulda tüm çalışmaların hazırlandığını dile getiren Vali Aydoğdu “Şu anda hepsi hazır, açılacak kurslar hazır, bütün onaylar alındı. İşte burada dikiş nakış kursumuz işliyor. Bir tarafta çinicilik diğer tarafta halıcılık, diğer tarafta takı kursu, diğer tarafta işte pasta, işte aşçılık, sepet üretimi bunların hepsini yapacağız. Bunun sonucunda bunu samimiyetimle söylüyorum. Bunu Aksaray’a yaydığımız anda evlerde huzurun, bir şeyler üretmenin mutluluğu, eşler arasında diyalogların daha iyi üst seviyeye geldiğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kendime Güvenim Geldi”

Verilen eğitimlerin kadınlarda önemli bir özgüven oluşturduğu da ifade edildi. Kursta eğitim aşan 44 yaşındaki kursiyer Serpil Nazlı daha önce yaşadığı güven sorununu burada aştığını ifade ederek “Çok kendime güvenim geldi. Kendime güvenim kalmamıştı yapamam zannediyordum. 7 yıl psikolojik tedavi gördüm ama Hatice hanımın katkılarıyla inşallah burada bir şeyler yapmaya çalışacağım” dedi.

Haber: Muhammet Küçüker

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Valilikte Yeni 112 Acil İstasyonu İçin İmzalar AtıldıÖnceki Haber

Valilikte Yeni 112 Acil İstasyonu İçin İ...

Turistler Ihlara Vadisi'ni Görmeden GeçmediSonraki Haber

Turistler Ihlara Vadisi'ni Görmeden Geçm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar