Karaciğeri koruyan mucize! Yedikçe tüm bağışıklığınızı yeniliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaciğeri koruyan mucize! Yedikçe tüm bağışıklığınızı yeniliyor
Tükettiğimiz besinler, sağlığınızı güçlü tutmak için en önemli adımlardan biri.

Özellikle karaciğer yağlanması, siroz gibi karaciğerden kaynaklanan rahatsızlıklar, insan yaşamını en çok tehdit eden hastalıklardan biri olarak biliniyor. Fakat, bu hastalığın yanı sıra birçok rahatsızlıkta da şifa olabilecek sumak, hepimizin mutfağında bulunan ama çok da farkında olmadığımız baharatlardan biri. İşte sumağın eşsiz faydaları...

Vücudunuzu yenileyen, bağışıklığınızı güçlendiren ve iltihaplanmadan koruyan sumağın aynı zamanda oldukça büyük sağlık faydaları bulunuyor. Üzerinde yapılan çalışmalar, her geçen gün yeni bir etkisini ortaya koyuyor. İşte sumak tükettiğinizde vücudunuzda olacaklar...

Anti-kanser: Süper bir antioksidandır ve diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabileceği anlamına gelen C vitamini ile doludur. İltihap önleyici: İltihabın çoğu hastalığın nedeni olduğu düşünülür ve sumak, çeşitli rahatsızlıklar, soğuk algınlığı ve grip ile savaşmaya yardımcı olan iltihap önleyici bir baharattır.

Kolesterol seviyelerini düzenlemede ve kan şekerini düşürerek diyabet tedavisinde etkili olduğu ispatlanmıştır.

Anti-mantar ve Anti-mikrobiyal: Sumak, cilt iltihabı ve bozukluklarının tedavisine yardımcı olabilecek Anti-mikrobiyal ve mantar önleyici bir baharattır. Ayrıca Salmonella gibi bakterilerle savaşmada etkili olduğu ve meyve ve sebzeleri güvenli bir şekilde dezenfekte etmek için kullanılabileceği araştırılmıştır.

Sumak bir diüretiktir, yani vücuttaki toksinlerin idrar yoluyla atılmasına yardımcı olur ve geleneksel olarak idrar enfeksiyonlarını ve sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

Sindirime yardımcı olur

Sumak otu, mide rahatsızlığı, asit reflü, kabızlık, ateşli semptomlar ve düzensiz bağırsak hareketleri gibi yaygın sindirim bozukluklarının tedavisinde faydalıdır.

Kadın Sağlığı İçin Faydalı

Sumak suyu, sumak çayı, sumak kabuğu geleneksel olarak kadın hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Sumak aşırı vajinal akıntıda da haricen uygulanır. Ayrıca anne sütü de artar. Östrojen gibi davranarak adet bozukluklarını, krampları, adet yanıklarını ve ağrıyı tedavi etmeye yardımcı olur.

Diyabet için oldukça faydalı

Araştırmalar sumak bitkisinin diyabet ve obezite tedavisinde etkili olduğunu göstermiştir. Laboratuvar sonuçlarına göre çok güçlü bir antioksidan olan sumak, kolesterol ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

Kemik erimesi olasılığını azaltır

Kemik kaybı veya osteoporoz, kemik kütlesi kaybının neden olduğu, zayıf kemikler ve artan kırık riski olarak kabul edilen yaygın bir durumdur. Kemik kaybı riski yaşla birlikte giderek artar ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 65 yaş üstü kadınların yaklaşık %25'inin boyun ve bel omurgasında bu fenomenden muzdarip olduğunu tahmin etmektedir. Sumağın kemik sağlığı üzerindeki olası etkilerine ilişkin araştırmalar çok sınırlı olsa da, bir çalışma umut verici ve cesaret verici sonuçlar buldu.

Yaygın Solunum ve Sindirim Sorunlarını Hafifletin

Sumak otu, göğüs ve solunum sorunlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlara çok uzun süre öksürük, göğüs tıkanıklığı ve bronşit dahildir. Bu, bilimsel olarak işe yaradığı kanıtlanmış güçlü uçucu yağlarından (timol, karvakrol, Borneo ve geraniol) kaynaklanmaktadır.

Popüler bitkisel bitkinin meyveleri de ateşi azaltabilir. Güçlü bitkisel ilacı balla karıştırmak, süper etkili ancak doğal bir öksürük şurubu yapacaktır. Sumak, çeşitli yaygın sindirim sorunlarını tedavi edebilir. Bunlara kabızlık, düzensiz bağırsak hareketleri, asit reflüsü ve mide rahatsızlığı dahildir. Güçlü bitki, lezzetli bir meze oluşturmak için soğanla da karıştırılabilir.

Sumak, insanları oksidatif DNA hasarına karşı koruyabilen güçlü bir antioksidan olduğunu gösterdi ve sumağın bu kadar etkili olmasındaki sebebin ana katkı maddesi olarak gallik asit olduğunu gösterdi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yağdan kilo vermek istiyorsanız bu hataya düşmeyin!Önceki Haber

Yağdan kilo vermek istiyorsanız bu hatay...

Aksaray’da konut satışları temmuz’da azaldıSonraki Haber

Aksaray’da konut satışları temmuz’da aza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar