Karakter Eğitimi Anaokulunda Başlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karakter Eğitimi Anaokulunda Başlayacak
<p>&nbsp;Aksaray&rsquo;da okul &ouml;ncesi &ouml;ğrencilerine y&ouml;nelik Karakter Eğitimi Projesi&rsquo;nde &ouml;ğretmen eğitim programı başladı.</p>

Okul öncesi eğitim öğrencileri için belirlenen saygı, sevgi, merhamet, güven, sabır, dürüstlük gibi 20 değer için haftalık gerçekleştirilecek etkinlikler programına Aksaray Üniversitesi akademisyenleri destek verecek.

Vali Hamza Aydoğdu projede öğretmen eğitimlerinin başladığını belirterek “Toplumdaki hastalıkların, sıkıntıların sebebini tek kelime ile ifade edecek olursak ben şu kelime ile ifade edebilirim; o da sevgisizlik. Kişi kendisini sevmiyor karşısındaki sevmiyor. Bu nedenle toplumun ortak değer kavramlarını çocuklara öğretmeli, kendimiz de bu kavramlar üzerinden durmalıyız” diye konuştu.

“Yüzde 80’i Kitapla Hiç Buluşmuyor”

Proje ile öğrencilerin kendi yaşayarak öğreneceğini ifade eden Vali Aydoğdu anaokulu eğitimi alan çocukların almayan çocuklardan yüzde 35-40 daha başarılı olduğunu vurguladı. Vali Aydoğdu “Türkiye’de yılda 1 milyon 200 bin çocuk dünyaya geliyor, bu çocukların 6 yaşına kadar yüzde 80’i hiç kitapla muhatap olamıyor. Bizim kendimize bir ayna tutmamız lazım. Temel sıkıntımız şu, bir değerler perdesi bir de roller perdesi var. Biz çocuklara ilk önce roller perdesini sunuyoruz. Bu yanlışı ilk önce değerleri öğreterek ortadan kaldırıyoruz. O kendisi yaşayıp görecek. İrade ettiği zaman roller perdesinde her şeyi fark eder ve öğrenir. Ortak değerlerimizi bütün çocuklarımıza öğreteceğiz. Bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

Veliler De Aktif Katılacak

Eğitim ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal velilerin süreçte etkin olarka yer alacağını belirterek kişinin karakter gelişimi erken çocukluk döneminde tamamlandığını, okul öncesi öğrenciler için hazırlanan proje kapsamında öncelikli olarak öğretmen eğitimlerinin yapılacağını söyledi. Haber Merkezi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayırseverler Ve İhtiyaç Sahipleri Vefa’da BuluşacakÖnceki Haber

Hayırseverler Ve İhtiyaç Sahipleri Vefa’...

Aksaray Tabip Odası Seçimlere KatılmayacakSonraki Haber

Aksaray Tabip Odası Seçimlere Katılmayac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar