Karaüzüm Partisini Eleştirerek Yönetimiyle Birlikte İstifa Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaüzüm Partisini Eleştirerek Yönetimiyle Birlikte İstifa Etti
Zafer Partisi Aksaray Gençlik Kolları Başkanı iken toplumun inancı ile alay ettiği gerekçesi ile uzaklaştırılan Emrah Dağtekin’in Genel Başkan Ümit Özdağ’ın yakın koruması olmasıyla birlikte, “Benim Bir Duruşum Var” diyen İl Başkanı Resul Karaüzüm istifa etti.

Yaklaşık 6 ay önce Zafer Partisi Genel Başkanı tarafından seçilerek Aksaray’da kurulan parti teşkilatında İl Başkanı olarak göreve başlayan Resul Karaüzüm kendisine karşı bir parti içi operasyon yapıldığını belirterek, “Benim bir duruşum var” açıklamasının ardından istifa etti.

2 ay önce yerel ve ulusal medyada yayınlanan haberlerle gündeme gelerek toplumun inançlarıyla alay ettiği gerekçesi ile il teşkilatından uzaklaştırılan eski Aksaray Gençlik Kolları Başkanı Emrah Dağtekin’in genel merkezde görev almasını sert sözlerle eleştiren Resul Karaüzüm, istifasını kamuoyu ile paylaştı. İl teşkilatından uzaklaştırılan Dağtekin’in genel merkezde görev almasının Aksaray’da eleştirilere neden olduğunu belirten Karaüzüm, partideki her kademe ile konuyu görüşse de 1.Olağanüstü Büyük Kongrede Dağtekin’e yakın koruma görevinin verilmesinin uygun olmadığını savunan Karaüzüm, “Benim bir duruşum var. Ben önce Allah’ın kuluyum. Sonra Mustafa Kemal’in askeriyim” diyerek açıklama yaptı.

"Toplumun İnanç Yapısına Dil Uzattılar" 

Toplumun inanç yapısına dil uzatıldığını belirten Karaüzüm şunları söyledi: "Yaklaşık 6 ay önce çıktığımız bu yolda hep mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya çalıştık. Aksaray halkının çıkarlarını, menfaatlerini korumaya, Aksaray halkının ve Türk milletinin, Türk gençliğinin çıkarlarına müdahale edenlere, bunlara karşı milletin malına çökmeye çalışanlara karşı bir siyasi savaş açtık. Geldiğimiz noktada bir yol ayrımına geldik. Bu yol ayrımı Aksaray’da daha önceden bu masadan benim bilgim dışında bir açıklama yapan densiz neyi düğü belirsiz bir açıklama yapan ve benim tarafımdan atanmayan ve yine benim tarafımdan istenmediğini söylediğim daha sonra genel merkez tarafından görevden alınan bir şahıs vardı. Emrah Dağtekin, bu arkadaş burada 2 şeye dil uzattı. Birincisi toplumun inanç yapısına, yani Allah inancına, ikincisi Türk milletinin ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzattı. Ben her şeyden önce, siyasetten önce şahsiyeti olan bir adamım ve ekibimle yola çıktık. Evet, ani bir karar oldu. Fakat kararımdan dolayı pişman değilim."

CHP'li Vekilin Sözleri İle Partisini Eleştirdi

Kendisinin iki şiarı karşısında sorunlarla mücadele ettiğini belirterek, CHP’li bir vekilin sözleriyle sert eleştiri yapan Karaüzüm, “Benim 2 şiarım var ben önce Allah’ın kuluyum. Sonra Mustafa Kemal’in askeriyim. Bu hiçbir şekilde bozulmaz. Buna karşı nerede bir sorun görürsem mücadeleden de asla geri durmam. Mesela geçen hafta Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili Aksaray’a geldi ve bir basın açıklaması yaptı. Burada dedi ki, ‘hayvan besicisi’ dedi. Şimdi ben de güldüm. Besici deyince hayvan beslediği anlaşılır. Ama hayvandan başka şeylerinde beslenebileceğini evet siyasi hayatımda görmüş oldum. Sayın vekil haklı çıktı" diye sert eleştiride bulundu.

"Milletin İnancıyla Dalga Geçenlere Kalmışsa Vay Halimize"

Eski Gençlik Kolları Başkanına “Tengrici” diye tabirde bulunan Karaüzüm, fotoğraflarla anlatım yaparak şunları söyledi: “Bu arkadaşı Aksaray tanır. Ben Aksaray’da yaşıyorum. Aksaray halkının yüzüne bakıyorum. Aksaray’dan sorumluyum. Kesinlikle Aksaray ile ilgili ne varsa nasıl bir yolsuzluk, arsızlık bir sorun varsa bunun karşısında olacağımı her zaman ifade ettim. Şimdi bu arkadaşın geçmişi bellidir. Biz bu arkadaşa benim meselem şahıslar değil, şahsi bir meselemde yok olamazda. Zaten benim için bir sinek vızıltısı ama şunu söylemeye çalışıyorum. Demek istediğim burada 2 ay önce görevden alınan kişinin tekrar Zafer Partisi Genel Başkanı’nın yakın koruması olması ve kongremizin canlı yayınlanmasından sonra Aksaray’da bununla ilgili bana bir sürü tepki geliyor. Bir il başkanı gözden çıkarılmış neden? Böyle bir durum var. 2 sana rağmen oluyor. 3 yani bu arkadaş bir disiplin içerisinde çalışacaktı il disiplini içerisinde çalışmadı. Biz kendisine düzgün bir hayat yaşaması için fırsat verdik. Ama bu müptezel benim verdiğim parayla aldığı otobüs bileti ile gidip arkamdan operasyon çekmeye kalkmışlar. Eğer Zafer Partisi Genel Başkanını korumak bunlara kalmışsa bu kendisine Tengrici diyenlere toplumun, milletin inancıyla dalga geçenlere kalmışsa vay halimize." "Ben bu konuyu her platformda partinin her kademesinde dile getirmeye çalıştım” diyen Karaüzüm, “Genel Başkan Yardımcılarına, Genel Sekretere ve Genel Başkanın kendisine bunu izah etmeye çalıştım. Genel Başkan bu benim şahsi takdirimdir demiştir. Ben bu konuyla ilgili Aksaray’da tepki olduğunu söylediğimde de, ‘Aksaray’daki tepki dediğin nedir? 2 tane gazeteci’ demiştir. Bende bunun karşısında aidiyet gösterecek hem toplumun önünde dik duruşumu bozacak hem oğlum Alper Tunga, kızım Umay’ın babası olan Resul Karaüzüm olarak boyun eğecek. Koltuk uğruna çıkar uğruna makam mevki uğruna duruşunu bozacak bir adam değilim. Siyasetle var olmadım” ifadelerine yer verdi. 

Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sayhan “3 Puan İçin Saha Çıkacağız”Önceki Haber

Sayhan “3 Puan İçin Saha Çıkacağız”

Jandarmanın Uyuşturucu Operasyonunda Ak Partili Meclis Üyesi Gözaltına AlındıSonraki Haber

Jandarmanın Uyuşturucu Operasyonunda Ak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar