Kavşak değil trafik çilesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kavşak değil trafik çilesi
Aksaray Merkez’de Anadolu Lisesi Kavşağı olarak bilinen Saat Kulesi Kavşağı yol düzenlemesi tek yön olunca sürücüleri isyan ettirdi.

Kavşak yapıldıktan sonra bölgede yaşayan vatandaşların tek yön yolda sıkıntı çektiğini dile getiren sürücüler “Tüm yollar merkeze gidiyor. Merkeze gitmeden aksi istikamete ilerlemiyoruz” dedi.

 

Aksaray’da son yıllarda artan trafik çilesine bilinçsiz yapılan yol düzenlemeleri de eklenince vatandaş isyan etti. Aksaray Merkez’de Anadolu Lisesi Kavşağı olarak bilinen bölgeye 5 yıl önce inşa edilen Saat Kulesi Kavşağı, bölgedeki trafik düğümünü çözmek yerine trafiği daha da karıştırdı.

Kavşak yapıldıktan sonra yolun tek yönlü olarak planlanması, bilinçsiz park gibi sorunlar sürücüleri ve çevre sakinlerini zor durumda bıraktı. Gazetemize bilgi veren sürücüler ve çevre sakinleri imza toplayarak verdikleri dilekçelerin sonuçsuz kaldığını iddia etti. Belediyeye de başvurulduğunu söyleyen vatandaşlar bölgede taleplere dönüş yapılmadığını iddia ederek yayaların da karşıdan karşıya geçerken sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

“Yol Sorunu Park Sorunuyla Birleşti”

Konu hakkında defalarca dilekçe verdiğini söyleyen taksi şoförü Abdulkadir Çelik, “Bizim en büyük sorunumuz trafik. Burada görüldüğü gibi saat kulesinin olduğu yerde kavşak 5 tane caddeyi tek bir yere bağlıyor. Bu da trafik düğümü oluşturuyor. Bu durum buradan geçen herkesi zor duruma sokuyor. Bu da yetmezmiş gibi bilinçsiz park sorunu yaşıyoruz. Herkes boş bulduğu noktaya araç koyuyor” dedi

“Yolcularla Tartışma Yaşıyoruz”

“5 yol tek kavşağa bağlanıyor dönmek için merkeze inip tekrar yoldan dolanmak zorundayız” diyen Çelik “Ben taksiciyim yolcu aldığım zaman direkt götüremiyoruz tek yön olduğu için mecburen dolanmak zorundayız. Dolandığımız için yolculardan ona göre ücret talep ediyoruz sonunda yolcu ile araçlarda tartışmalar yaşanıyor. Bu yapılana biz kavşak demeye bile zorlanıyoruz kavşaktan başka herşeye benziyor. Biz böyle kavşak görmedik” ifadelerini kullandı. Haber: Gamzenur  Eryılmaz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATSO Başkanı esnafa destek kredisini anlattıÖnceki Haber

ATSO Başkanı esnafa destek kredisini anl...

Aksaray Bal’da yok Sonraki Haber

Aksaray Bal’da yok 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar