“Kemer bağlamayı küçük yaşta öğretmeliyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kemer bağlamayı küçük yaşta öğretmeliyiz”
Aksaray’da Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftasından düzenlenen etkinliklere katılan Vali Hamza halk otobüsünü denetleyerek, etkinliğe katılan motosikletli kuryelere reflektörlü yelek dağıttı.

Şamlı Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı ve Atatürk Bulvarının kesiştiği kavşakta Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası kapsamında uygulama yapan polis ve jandarma ekiplerini ziyaret eden Vali Aydoğdu bir halk otobüsünü durdurarak sürücü ve yolcuların trafik ve pandemi kurallarına uyup uymadığını denetledi. Hem sürücü hem de yolcuların kurallara uyduğu otobüste Vali Aydoğdu tarafından içerisinde boyama kitabı ve bilgilendirme broşürü bulunan çantalar dağıtıldı.

“Biliyorsunuz Mayıs ayının ilk haftasını trafik haftası olarak kutluyoruz” diyen Vali Aydoğdu Bugün Aksaray’da da kavşağımızda bir etkinlik yapacağız. Normalde burada öğrencilerimiz ile bu etkinliği yapacaktık. Fakat pandemiden dolayı bu işi çevrimiçi yapacağız. Zaten Emniyet Müdürlüğümüz çocuklarımızla EBA üzerinden çevrimiçi yapıyor. Saat 14.00’te yine Trafik Haftasıyla ilgili çevrimiçi yapıp trafik haftasının önemini vurgulayacağız. Burada hepimizin bildiği gibi en önemli unsurlardan birisi kemer bağlama, kask takmadır. Değerli arkadaşlar kemer bağlamayı eğitim öğretim hayatından itibaren çocuklarımıza küçük yaşta hayat yaşam şekilleri arasına sokmamız gerekiyor. Çünkü gerçekten trafik kurallarına uymak hayat kurtarıyor. Hem kırmızı ışık, sarı ışık, yeşil ışık, hem de kemer takma alışkanlığını çok ciddi anlamda küçük yaşlarda çocuklara öğretmemiz gerekiyor. Bu arada Emniyet Müdürlüğümüz bazı görseller ile kitapçıklar bastılar. Onları çocuklarımıza dağıtacağız. Birazdan burada araç kontrolleri de yapacağız. Bildiğiniz üzere küçük yaşlardaki çocuklarımıza verdiğimiz trafik eğitiminden dolayı Türkiye’de trafik kazalarından ölenlerin sayısı her yıl gittikçe azalıyor. Yapmamız gereken şu, toplumsal kurallara ne kadar uyarsak ve uymayanları da bu anlamda uyarırsak hayat o kadar yaşanır hale gelir” diye konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray CHP'nin acı günüÖnceki Haber

Aksaray CHP'nin acı günü

Play off Karşılaşmasında işte ilk 11'lerSonraki Haber

Play off Karşılaşmasında işte ilk 11'ler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar