Kobiler Bu Fırsatı Kaçırmayın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOSGEB, küçük ve orta işletmelere 1,5 milyon liralık destek paketinin serbest bırakıldığını açıkladı. Aksaray KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak, küçük ve orta işletmelere 1.5 milyon TL değerinde KOBİ desteği için son başvuru tarihinin 17 Ocak olduğunu hatırlatırken, Aksaray’da 20 firmanın Kobigel çağrısına müracaat ettiğini söyledi.

Koçak, "Kobilerin, özellikle imalatçı küçük ve orta firmalar için çok avantajlı olan Kobigel çağırısına, işletmelerimizin müracaatlarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kobiler İçin Çok Cazip Bir Destek

Aksaray KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak, işletmelere sunulan destek paketi hakkında yaptığı açıklamada, “Hepimizin bildiği gibi KOSGEB, yaklaşık 2 yıldır Kobigel çağrısı kapsamında işletmelerin direkt makine alımına yönelik, bir çağrıya çıkmamıştı”ifadelerini kullandı.

2022 aralık ayından itibaren KOSGEB’in son çağrı programında, kobilerin çok rahat bir şekilde makine alımına yönelik bir programın devam ettiğini belirten Koçak, bu kapsamda mikro olamayan, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, mikro 10 kişiye kadar çalışanı olan veya yıllık satışları 5 milyon TL geçmeyen işletmeler hariç, mikro olamayan küçük ve orta ölçek işletmelerin makine alımlarına yönelik olarak Kobigel çağırına çıkıldığını söyledi.

3 Aralık’ta başlayan Kobigel çağrısı, 17 Ocak tarihinde sona erecek. Koçak, “Küçük ve orta işletmelerimiz, 1.5 milyon TL’ye kadar makine desteği personel ve yazılım hizmet alım giderlerini KOSGEB aracılığı ile finanse edebilecekler” dedi.

Faizsiz Ve 2 Yıl Ödemesiz 1,5 Milyon TL

Kobigel desteğinin 2 yıl ödemesiz ve faizsiz bir destek olduğu bu söyleyen Koçak, “2 yıl ödemesiz bu desteğin vadesi dolduktan sonra, 6 taksitle geri ödemesini bekleyerek işletmelerin bu desteği 4 yıllık süreç içinde faizsiz ödeme yönetimi uzun vadesi sayesinde, işletmelerin yeni ürün üretme, ürün kapasitelerini artırma, iş alanlarında herhangi bir iyileştirme yapma veya ölçüm alt yapısını hazırlamaya yönelik hazırlayacakları proje ile kobiler desteklenecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 5 bin işletmenin desteklenmesinin planlandığını söyleyen Koçak, “Kobigel projesinden yararlanmak isteyen işletmelerin müracaatlarının değerlendirilmesi mart ayı içinde sonuçlandırılacak. Mart ayı sonlarına doğru Sayın Bakanımız Mustafa Varank bunları açıklayacak ve Nisan ayı itibariyle bu işletmelerinin ödemelerini gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Aksaray İçin Bu Müracaat Sayısı Yeterli Değil

Koçak’ın açıkladığına göre, Aksaray genelinde 20’nin üzerinde imalatçı firma Kobigel çağrısına müracaat etti. Aksaray için bu müracaat sayısının yeterli olmadığını ifade eden Koçak, "Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalarımızın yüzde doksanı küçük ve orta işletme. Bu programa çok rahat başvuru yapabilirler. Bilgi almak isteyen işletmelerimizi müdürlüğümüze bekliyoruz. Son bir haftalık süre kaldı. Firmalarımıza proje hazırlama konusunda her türlü bilgi ve emeğimizi esirgemeyiz” dedi.

Kimler Müracaat Edebilir?

Kobigel destek paketine kimlerin başvuru yapabileceğini de açıklayan Koçak, şu ifadeleri kullandı: “Bizler başarılı projelerin Aksaray’dan çıkmasını ümit ediyoruz ve bu amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kobigel destek paketinden yararlanmak isteyen şirketlerin 2021 yılında kurulması, 2021 yılı içinde küçük ve orta işletme olması ve imalatçı bir işletme olması dışında başka bir şart bulunmuyor. Bu program imalatçılar için hazırlanmış bir destek programıdır.” Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kavgada Bile Söylense Ucunda Hapis Ve Ağır Para Cezası VarÖnceki Haber

Kavgada Bile Söylense Ucunda Hapis Ve Ağ...

Dünyanın En Güçlü Pasaportları Belli OlduSonraki Haber

Dünyanın En Güçlü Pasaportları Belli Old...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar