Kolaylı “Anadolu’daki Gazeteleri Feda Etmeyin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kolaylı “Anadolu’daki Gazeteleri Feda Etmeyin”
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçtiğini ve TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini söyledi. Kolaylı, teklifin son haliyle yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğine dikkat çekti.

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda da aynı şekliyle kabul edilmesi halinde Anadolu’da yayın yapan gazetelerin ekonomik olarak çıkmaza gireceğini söyleyen Kolaylı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun değişiklik taleplerinin dikkate alınmasını ve yerel gazetelerin feda edilmemesini istedi.

“Beklentilerimizi Tam Olarak Karşılamamaktadır”

Adalet Komisyonu’nda yapılan görüşmeleri değerlendiren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Yoğun çabalarımız bir ölçüde yararlı olsa da, istediğimiz sonuçlara henüz tam anlamıyla ulaşamadık. Şimdi gözümüz TBMM Genel Kurulu’nda. Umuyoruz TBMM Genel Kurulu önerilerimizi dikkate alır ve yerel gazeteler kapanmanın eşiğine gelmez. Yaptığımız görüşmeler, görüşlerimizin dikkate alınacağı yönünde olsa da, TBMM Genel Kuruluna kadar yerel gazetecilerin rahat uyku uyuyamayacağına dikkat çekmek istiyorum. Basın İlan Kurumu mevzuatı ile ilgili bölümü, BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan’ın katkılarıyla hazırlanan raporda yer alan öneriler, basın özgürlüğü, basın çalışanlarının özlük hakları ve yerel gazeteler açısından büyük önem taşıyor. Adalet Komisyonu’ndan geçen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak defalarca dile getirdiğimiz sorunlardan bazılarına çözüm getirse de, beklentilerimizi tam olarak karşılamamaktadır” diye konuştu.

Teklifin 29. Maddesinin üzerinde çalışılması gerektiğini ifade eden Kolaylı “Basının sansürlenerek değil, özgürleşerek topluma ve demokrasiye katkı sağlayabileceğini tekrar hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da Kenevir Ekenlere Göz AçtırılmıyorÖnceki Haber

Aksaray’da Kenevir Ekenlere Göz Açtırılm...

Karne Alacak Öğrencileri KutladıSonraki Haber

Karne Alacak Öğrencileri Kutladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar