Komandoların Gösterisi Nefes Kesti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma Teşkilatının 184.’üncü kuruluş yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Aksaray'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Komando Asayiş Timi, Aksaray meydanında yaptığı gösteriyle, tüyleri diken diken eden bir performans sergiledi. 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, huzur ve güvenliğimizin teminatı olan Jandarma Teşkilatının 184’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ve beraberindeki jandarma personelini makamında kabul etti. 

Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, beraberindeki jandarma personeli, Vali Hamza Aydoğdu’yu makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.

 

Vali Hamza Aydoğdu, Jandarma Teşkilatı’nın Günü’nü Kutladı 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Albay Hacı Ali Büber ile beraberindeki personele teşekkür eden Vali Aydoğdu, "Ay yıldızlı al bayrağın altında nice bin yıllara diyerek, Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu vesile ile görevleri başında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, Jandarma Teşkilatına görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Aksaraylılardan Komando Bölüğünün Gösterisine Yoğun İlgi 

Jandarma Teşkilatının 184’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Aksaray Jandarma Komando Bölüğü tüyleri diken diken bir gösteri yaptı. Bölük tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanında komanda marşı okunurken, zeybek gösterisi de gerçekleştirildi. Yapılan etkinliği, Aksaraylılar yoğun ilgiyle takip etti.

 

Jandarmanın 184’üncü Kuruluş Yıl Dönümü! 

Jandarma Teşkilatı, 1839'dan itibaren vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 184 yıldır gece gündüz görev yapıyor. Tanzimat Fermanı'nın ilan edildiği 1839 ile "Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi"nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran gününün birleştirilmesiyle Jandarma Teşkilatının kuruluş tarihi, 14 Haziran 1839 olarak belirlendi. Jandarma birlikleri, Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı'nda bir yandan iç güvenlik görevlerini sürdürürken diğer yandan birçok cephede yurt savunmasına katıldı. İlk Jandarma Bölge Komutanlığı ise 1961'de Ankara'da hizmet vermeye başladı. Jandarma Genel Komutanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından 27 Temmuz 2016'da çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri Bakanlığına bağlandı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mantardan Zehirlendiğimizi Nasıl Anlarız?Önceki Haber

Mantardan Zehirlendiğimizi Nasıl Anlarız...

Hazırlıklar Tamam, Aksaray’da 24 Bin 929 Aday YKS’ye GirecekSonraki Haber

Hazırlıklar Tamam, Aksaray’da 24 Bin 929...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar