“Koruyucu Aile Olarak Çocuklara Umut Olun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Koruyucu Aile Olarak Çocuklara Umut Olun”
Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Nedeniyle Yazılı Bir Açıklama Yaptı

30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nde konuyu gündeme taşıyan Aktürk “Koruyucu Aile Hizmeti; herhangi bir sebepten dolayı biyolojik ailesi yanında kalması mümkün olmayan çocukların uzun veya kısa süreli ücretli veya gönüllü statüdeki aileler tarafından bakılması ve yetiştirilmesidir.

 

Hangi gerekçe ile olursa olsun ailesinden ayrılarak kurum bakımı altına alınmış olan çocuklara verilebilecek en iyi hizmet, onun kendi ailesi yanında bakımının sağlanabilmesi için gerekli koşullar sağlanana kadar başka bir aile yanında bakımlarının sağlanmasıdır” diyerek süreci aktardı.

“Herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin kurumlarında her türlü imkân sağlanarak yetiştiriliyor. Eğitimden, psikolojik desteğe, spor, sanat gibi faaliyetlerden, istihdama kadar, her alanda eksiksiz bir hizmet alıyorlar” diyen Aktürk “Bugün devletimizin himayesinde büyümüş gerek kamuda gerekse özel sektörde çok iyi yerlere gelmiş nice insanlar var. Devletimizin şefkat eli, bu çocukları, mutlu hikâyelerin kahramanı haline getirdi. Ne kadar gurur duysak az. Yine de yapılan çalışmalarda özellikle 0-6 yaş Korunmaya İhtiyacı Olan Çocukların özel ilgiye muhtaç olduğu ve kurum bakımının bu çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı tezi savunularak, alternatif olarak koruyucu aile modeli önerilmiştir. Koruyucu aile fikrinin somut olarak tartışılması ve uygulanması bu çalışmalardan sonra hayata geçirilmiştir. 1961 yılı içinde konu ile ilgili gerekli meslek elemanı yetiştirmek üzere eğitim kursu düzenlenerek, 30.06.1961 tarihinde ilk koruyucu aile başvurusu kabul edilmiş ve yapılan çalışmalar sonunda da Haziran ayında Türkiye’de ilk uygulama olarak ilk çocuğumuz Koruyucu Aile yanına yerleştirilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 24.06.2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Genelge ile 30 Haziran tarihinin ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren koruyucu aile birimimiz ile koruma ve bakım altında olan birçok çocuğumuza umut olmak adına yeni koruyucu aileler kazandırmış bulunmaktayız. İlimiz olarak Türkiye Genelinde koruma altına alınan çocuklarımızı koruyucu aile yanına yerleştirme sıralamasında ilk 4’te yer almaktayız. Kurum bakımında kalan yavrularımızın yaralarını sarmak adına çıktığımız bu yolda milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek için en büyük sermayemiz ailedir. Bunun bilincine varmış, mesleki birikimi ile yolumuzu aydınlatan personellerimiz ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2022 yılı Haziran ayı itibari ile 57 ailemiz yanında 84 çocuğumuzun bakımını sağlamakta, sıcak aile yuvasında desteklenen çocuklarımızla geleceğe umutla bakmaktayız Bu vesileyle  çocuklarımızın güven içinde ve mutlu bir şekilde hayatını sürdürebileceği ailelere kavuşması ümidi ve gayretiyle, ‘30 Haziran Koruyucu Aile Gününü’ kutluyor, koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca 30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yürüyüş gerçekleştirdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzman Çavuşun Yaraladığı Bekçi Hastanelik OlduÖnceki Haber

Uzman Çavuşun Yaraladığı Bekçi Hastaneli...

Uyuşturucuyla Mücadelede 6 Operasyon 12 Gözaltı 3 TutuklamaSonraki Haber

Uyuşturucuyla Mücadelede 6 Operasyon 12...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar