‘Köyümde Üç Gün’ Projesi İki Bin Genç Ve 300 Aileye Ulaşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Köyümde Üç Gün’ Projesi İki Bin Genç Ve 300 Aileye Ulaşacak
Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek, “Köyümde Üç Gün” projesinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda projenin amaçlarını anlattı.

 İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı ile duyurulan ‘Köyümde Üç Gün’ projesinin ortaöğretimde okuyan gençler ve aileleri ile ortaokul öğrencileri ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlandığını belirten Vali Yardımcısı Mustafa Duruk hedeflerini anlattı. Gençlere bağımlılığın zararlarını bilme, bağımlılıktan kurtulma konusunda destek olmak istediklerini belirten Vali Yardımcısı Duruk proje hedeflerini “Gençlere, faydalı, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı yapacak faaliyetlere yönelmeleri için bir bilinç kazandırmak.  Gençlerin kendilerini keşfedecekleri ortamlar sunmak, olanaklar sağlamak. En az bir spor dalında olmak üzere, yeteneklerini sergileyecekleri imkânlar vermek, o yönde gelişimlerini sağlayacak fırsatlar tanımak.

Gençlerin milli manevi bilincin gelişimine katkı sağlamak. Gençlerin, sahip oldukları eşsiz kültür ve medeniyetin farkında olmalarını sağlamak adına yaşadıkları ilin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak, tarih bilincinin oluşmasına katkı sağlamak Her gencin değerli ve biricik olduğu gerçeğini kavratacak çalışmalar yaparak, onların kendileriyle barışık, toplumla iç içe olmalarına katkı sağlamak. Özel yetenekli gençleri keşfetmek, onları bu yönde yönlendirmektir. Gençlere en doğru şekilde rehberlik edilmesi noktasında, ailelere destek vermek/rehberlik etmektir. Proje faaliyetleri yürütülürken tespit edilen dezavantajlı aileleri/gençleri, ilgili kurumlara yönlendirmek, gerekli her türlü desteği sağlamak. Gençlerin köy hayatının tanımları, tarım ve hayvancılık hakkında belli bir seviyede bilgi sahibi olmalarını sağlamak” olarak ifade etti.

“Hedef 2 Bin Genç Ve 300 Aileye Ulaşmak”

Proje kapsamında yapılacak faaliyetlerin resmi kurumlar arasında paylaştırıldığını ve bazı kurumların diğer faaliyetlere paydaş olarak destek vereceğini belirten Vali Yardımcısı Duruk projenin 20 Temmuz 2022/08 Eylül 2022 tarihleri arasında uygulanacağını söyledi. Proje kapsamında köyde üç gün geçirecek olan gençlere minare gölgesinde pilav ikramı yaparak Cuma namazı kılacaklarını, Gençler Önce Memleketini Keşfediyor çalışması ile Somuncu Baba, Aşıklı Höyük, Ihlara Vadisi, Selime Kalesi, Manastır Vadisi, Saratlı Yeraltı Şehri, Öresin Han ve Aksaray Müzesini gezeceklerini anlatan Duruk yaklaşık iki bin gence ve üç yüz aileye ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında Benim De Yeteneklerim Var, Mahallemde Maç Var, Kahramanlarla Bir Gün, Gençlerimizin Aileleriyle Beraberiz, Gençlerimizle Sinemadayız, Çek Videonu (Al Telefonunu Eline), Tanıt Şehrini başlıkları altında faaliyetler yürütüleceğini bildirdi.  Faaliyetler sonuna Kılıçaslan’da Gençlik Şöleni ve Ödül Töreni düzenleneceği belirtildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Belediyespor’a Özel Sektörden Maddi DestekÖnceki Haber

 Belediyespor’a Özel Sektörden Maddi Des...

Aksaray’da 15 Noktada Yol Çalışmaları SürüyorSonraki Haber

Aksaray’da 15 Noktada Yol Çalışmaları Sü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar