Kredi İle Emekli Olmak İsteyenlere Fırsat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kredi İle Emekli Olmak İsteyenlere Fırsat
Vergi ve prim borcu yapılandırmalarında son 3 güne girildi. Emekli olmak isteyenlere de kredi ile emeklilik fırsatı var. Emekli adayları isterlerse 1 Kasım'a kadar başvurup kredi de kullanabilecek. Geri ödeme ise emekli maaşından kesilerek yapılacak.

Emekli olmak isteyen ancak nakit sıkıntısı olanlara da Ziraat Bankası, Halk Bankası ve VakıfBank'tan kredi sağlandı. Krediden, borcunu ödemesi durumunda emekli aylığı bağlanacak sigortalılar yararlanıyor.

Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son günü olan 1 Kasım'a kadar ilgili bankalardan aylık 1.55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecek. Kredi desteğinden yararlanmak isteyenler önce 30 Eylül'e kadar sosyal güvenlik il-merkez müdürlüklerine başvurularını yapacak. Buradan alacakları emekli olabileceklerine dair yazıyla bu bankaların şubelerine müracaat edebilecek.

Kimler Yararlanacak?

Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/B'den yani Bağ-Kur kapsamında yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Bağ-Kur prim borcu olup, ödemesi durumunda 4/A'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Primini kendi ödeyenler denilen Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Hizmet borçlanması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Geçmiş dönemde durdurulan hizmet sürelerini ihya etmek isteyenler

Yapılandırmada Rekor

Vergi, prim ve diğer borçların yapılandırılmasında verilen sürede son 3 güne girildi. Düzenlemeden yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 760 bin mükellef başvuruda bulundu. Son 1 haftada 10 milyar liralık vergi borcu daha yapılandırıldı. Bugüne kadar yapılandırılan borç 119 milyar 266 milyon liraya ulaştı. Yapılandırılan alacaklara karşılık 9 milyar 405 milyon lira tahsilât gerçekleşti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HES Kodu Yerine Aşı Kart DönemiÖnceki Haber

HES Kodu Yerine Aşı Kart Dönemi

ABD 5 Yılda 2 Milyar Dolar Terör Örgütüne Destek SağladıSonraki Haber

ABD 5 Yılda 2 Milyar Dolar Terör Örgütün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar