Liseli Gençler Özgün Müziği Sokağa Taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Liseli Gençler Özgün Müziği Sokağa Taşıdı
Aksaray’da okulda aldıkları gitar eğitiminin ardından bir birine güven kazanan lise öğrencileri İstanbul sokaklarındaki özgün müzikleri Aksaray sokaklarında seslendirerek hem vatandaşların müzik zevkine hitap ediyor hem de okul harçlıklarını kazanıyor.

Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünde eğitim alan 14 yaşındaki Emir Köse ve 15 yaşındaki arkadaşı Enes Can Tan, aldıkları gitar eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul sokaklarında söylenen özgün müzikleri Aksaray sokaklarına taşımak için karar aldı. 2 arkadaş ünlü besteci ve ses sanatçılarının seslendirdikleri müzikleri özgün müzik haline getirerek Minarecik Mahallesi, Bankalar Caddesi’nde şarkı söylemek için okulda aldıkları özgüven eğitimiyle güven kazanarak harekete geçti. Birden çok ses sanatçısı ve bestecinin Türk Halk Müziği, Arabesk ve Pop tarzı müziklerini çaldıkları gitara uyumlandıran 2 arkadaş, kaldırımdan geçen vatandaşlara özgün müziğin zevkini yaşatıyor. Onlarca besteyi gitarla çalan gençler, aynı anda şarkıları seslendirirken, bir gitarla ritim diğer gitarla sözlere uygun melodileri çalıyor. Gençler cadde üzerinde yaya olarak gezen vatandaşların müzik zevklerine hitap ederken, vatandaşların gitar kılıfına attıkları paralarla da okul harçlıklarını çıkarıyor.

“Aksaray’a Getirmek İstedik”

Kendine güvenerek çıktığı sokak sanatçılığında söylediği özgün müziklerin ardından aldığı tepkilerle mutlu olduğunu belirten Emir Köse, “Lisede okuyorum. 2 yıldır gitar çalıyorum. Aldığımız gitar eğitiminden sonra sokağa özgün müziği taşımak istedik. İstanbul’da oluyordu. Biz de Aksaray’a getirmek istedik. Sokakta bağıra bağıra şarkı söylüyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Kendimize güveniyoruz” dedi.  Arkadaşı Enes Can Tan ise, “Yaklaşık 1 yıldır bu gitarın eğitimini alıyorum. Arkadaşımla birlikte eğlence amaçlı çalmıştık ilk başta sonradan bir özgüvenimiz açısından buna devam ettik. Özgün müziği Aksaray’a sevdirmeye çalıştık. Çünkü İstanbul’da oluyor da Aksaray’da neden olmasın dedik. O yüzden güzel bir zevkle yapıyoruz. Aksaraylılar da bunu güzel karşıladı” diye konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 “İktidar Memuru 39 Aydır Ek Gösterge İle Oyaladı”Önceki Haber

 “İktidar Memuru 39 Aydır Ek Gösterge İl...

Öz Türkçe Şiirleriyle Günümüze Gelen Yunus Emre AnıldıSonraki Haber

Öz Türkçe Şiirleriyle Günümüze Gelen Yun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar