Manevi Huzur’da Duygu Seli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manevi Huzur’da Duygu Seli
Aksaray’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Aksaray Şehitliğinde tören düzenlenerek dua edildi.

 Çanakkale Şehitlerini anmak üzere Aksaray Şehitliği’ne gelen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak Şehitlik Anıtı’na çelenk sunduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

“Rahat Uyuyun”

Şehitler için saygı atışı yapılan törende Kur’an-ı Kerim Tilaveti de okundu. Şehitlik defterini imzalayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu uğrunda canlarını vererek bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerin manevi huzurunda bulunduklarını ve manevi huzur sözcüklerinin anlamını şehitliğe geldiklerinde daha iyi anlayabildiklerini söyleyerek “Şehitlikten içeri girdiğimiz anda, Ay Yıldız’ın gölgesi ve onun serinliğinde istirahat eden şehitlerin kokusu, burasının dünyadan bir parça olmadığını, Hz. Peygamber’in müjdelediği cennet bahçelerinden bir bahçe olduğunu iliklerimize kadar bize hissettiriyor. Ebedi istirahatgâhınızda rahat uyuyunuz. Gözünüz ve gönlünüz arkada kalmasın. Kıyamete kadar bu topraklarda İstiklal Marşı’mızı gururla okumaya devam edeceğiz. Geride bıraktığınız bizler de al bayrağa sarılarak vatan toprağının koynuna girmenin en büyük şeref olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizden ebediyete irtihal etmiş olanları bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, ruhları şad, mekânları cennet, makamları alî olsun diyor, hali hazırda hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vatanı Namus Bildiğimizi Bilmeden Geldiler”

Törende konuşan Jandarma Yarbay Fatih Yıldırmaz’da Çanakkale’ye gelenlerin Türk’ün yılmaz azmini, bayrak sevdasını, vatan aşkını düşünmeden; bu milletin kutsalını ebediyen tarihe gömmek için vatanını namus bildiğini bilmeden geldiklerini söyledi. Şehitlikte kabirlere karanfil bırakan heyet dualar etti. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer Şehitlerine CHP’den Anlamlı AnmaÖnceki Haber

Zafer Şehitlerine CHP’den Anlamlı Anma

“Rahmet Ve Minnetle Yâd Ediyoruz”Sonraki Haber

“Rahmet Ve Minnetle Yâd Ediyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar