Medikal Ürünlerine Yüzde 300 Zam Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Medikal ürün mağazası çalışanları ekonomik krizin etkilerin iyice yükselttiği bugünlerde dolar kurunun artmasıyla nedeniyle medikal ürünlerde fiyat artış oranının yüzde üç yüzü geçtiğini söyledi. Medikal ürünlerde tedarik sıkıntısı başladığını belirten esnaf “Sattığımız ürünü yerine koyamıyoruz” dedi.

 Sağlık sektöründe önemli bir yardımcı birim olan medikal sektörü son zamanlarda ürünlere gelen zamlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Hastaların birincil ihtiyaçları arasında yer alan bazı ürünlerin fiyat artışları nedeniyle tedarikinde sorunlar yaşandığını belirten sektör çalışanları devlet yetkililerinin bu konuya bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

“Hammadde temin edilemiyor”

Aksaray’da 15 yıldır medikal sektöründe çalışan Kenan Özkaraca “15 yıldır bu sektörde çalışıyorum.  Hastalar genellikle hasta bezi, sonda, kolostomi torbalarını kullanmaktadır. Hammaddede olan problemden dolayı bazı ürünlerde artış oranı yüzde iki yüz, üç yüze yakınlaştı. Bazı ürünlerde yüzde elli diyebiliriz. Alüminyum ürünlerinde daha çok arttı tabi ki. Alüminyum ürünlerinde ve silikonda tedarik sıkıntı oldu. Onlarda da biraz arttı. Daha önce iki üç ürün sattığımızda yerine koyabiliyorduk, ama şimdi aynı ürünlerden yedi sekiz tane sattığımızda anca o şekilde koyabiliyoruz yani. Kar marjımız azaldı” dedi.

“Kar marjı düştü”

Doktor önerisiyle hastaların ürünler tedarik etmeye çalıştığını söyleyen sektör çalışanı Mustafa Demir de “6 yıldır bu işi yapıyorum. Genellikle hasta bezleri, silikon ve normal sondalar, tabanlıklarda biraz daha yoğunluk var. Reçete yazımlarıyla beraber doktorların önerileriyle ulaşmaya çalışıyorlar. Biz de elimizden geldiğince sektörde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an 100-150 arasında olan bir bez, 180 liraya çıktı. Bu da yaklaşık bir yüzde yirmi, yüzde otuz civarlarında bir artış olduğunu gösteriyor. Daha çok artan ürünler de var. Yüzde yüze kadar çıkan malzemelerimiz var. Eskiden tabi çok daha fazla kar marjı vardı, ama şu anda neredeyse başa baş gidiyor” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan “Su Hayattır Can Almasın" ToplantısıÖnceki Haber

Jandarmadan “Su Hayattır Can Almasın" To...

TTB’yi Özüne Döndürmek İçin AdayızSonraki Haber

TTB’yi Özüne Döndürmek İçin Adayız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar