
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz Türk, 2009 yılında başlattığı Türk otomotiv yan sanayisi kuruluşları ile buluşmaların altıncısını Aksaray Kamyon Fabrikasında gerçekleştirdi.
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, bu yıl 30'uncu yılını kutlayan Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 6. Tedarikçi Günü'nde yaptığı konuşmada Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 2018 sonuna kadar tamamlanacak 113 milyon Euro tutarındaki, mevcut kapasitenin ikiye katlanmasına yönelik yatırımlarla kamyon üretiminin tedarikçilerine gelecekteki iş hacimleri açısından yüksek bir potansiyel sunulduğunu söyledi.
Toplantıya 160 yan sanayi şirketinin temsilcileri ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yöneticilerinin yanı sıra Mercedes-Benz Türk ve Daimler satın alma bölümleri yetkililerinden oluşan 350 kişi katıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, toplantıda tedarikçilerle ilişkilerin derinleştirilmesi ve gelecekte ele alınacak projeler için yeni iş ortaklarının aranmasının amaçlandığını belirterek görüşmelerin sadece kamyon ve otobüs üretimi kapsamında olmadığını, otomobil grubu için de yapıldığını ve verimli geçtiğini kaydetti. mSeeger, ayrıca Aksaray Kamyon Fabrikasında 2018 sonuna kadar tamamlanacak 113 milyon avro tutarındaki mevcut kapasitenin ikiye katlanmasına yönelik yatırımla kamyon üretiminin tedarikçilerine gelecekteki iş hacimleri açısından yüksek bir potansiyel sunulduğunu aktardı. Daimler’in Avrupa’daki fabrikalarına parça verme potansiyeli artan Türk otomotiv yan sanayi kuruluşları için ticari araç parça üretiminde edindikleri deneyim ve Türkiye’de imalat yapan farklı otomobil üreticilerine parça vererek edindikleri know-how avantaj yaratıyor. Geçen yıl 1 milyon 360 bin araç üreten Türkiye’de buna bağlı olarak otomotiv yan sanayi de hızla güçleniyor. Türkiye, Daimler’in ağır ticari araç üretimine parça veren ülkeler kapsamında otomotiv yan sanayi açısından en yüksek potansiyel gördüğü ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye'nin coğrafi konumu da tedarikçilerin Daimler’in Avrupa’daki fabrikalarına parça verme potansiyellerini artırıyor. Dolayısıyla söz konusu tedarikçiler Daimler’in küresel büyümesinden ve satış adetlerinin artmasından yararlanma fırsatını yakalıyor. Bu fırsat Mercedes-Benz otomobil üretimine parça veren tedarikçiler için de geçerli oluyor. 2009 yılında gerçekleştirilen ilk "Tedarikçi Günü"nden bu yana geçen süre zarfında Daimler’in otomobil üretimi için Türkiye’deki tedarikçilerinden aldığı parça miktarı istikrarlı bir artış kaydetti. Aksaray’da düzenlenen 6. Tedarikçi Gününde ise bu gelişmeyi daha da ileriye taşıyacak teşvik, inovasyon, Ar-Ge gibi konularda 10 farklı çalıştayı da içeren yoğun çalışmalara yer verildi. Haber: Ziya Koçak
Yorum Yazın