Mesleğin Aksaray’daki Son Temsilcisi Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mesleğin Aksaray’daki Son Temsilcisi Oldu
51 Yıldır Kesintisiz Hizmet Veriyor

 Aksaray’da 51 yıldır kendi imalatıyla şapka dikimi yapan 76 yaşındaki Mustafa Mollaoğlu, mesleğinin son durumunu ve hayat hikâyesini anlattı.  Küçük yaşta İstanbul’da mesleğe çırak olarak başladığını anlatan Mollaoğlu mesleğin bugüne kadar ilerleyişini ve 1966 yılından beri Aksaray’da hizmet verdiğini anlattı. Mollaoğlu, “Şapka dikmek sanattır” diyerek mesleğinin en güzel yanlarını duygulanarak anlattı. Çıraklığında sivil kasket dikimi eğitimi alarak meslek hayatına başladığını vurgulayan Mollaoğlu, “Küçük yaşta İstanbul’da mesleğime ilk adımlarımı çırak olarak attım. 1965 yılının sonlarına kadar çırak olarak sabırla sivil kasket dikimini öğrendim. 1966 yılının başlarında Aksaray’a taşınarak burada ailemin geçimini sağlamak ve mesleğimi sürdürmek adına dükkân açtım. 1966 yılından beri Kalealtı Caddesi’nde Aksaraylı vatandaşlarımıza hizmet ediyorum. Şapka parasıyla aslan gibi 2 oğlumu büyüttüm, okuttum ve meslek sahibi ettim. Çok şükür rızkımı kazandım. Ailemi geçindirdim. 76 yaşına geldim hala bıkmadan, usanmadan mesleğimi sürdürüyorum” dedi.

“Şapka Dikmek Sanattır”

Mollaoğlu, şapka dikmenin sanat olduğunu vurgulayarak, mesleğinin en güzel yanlarını anlattı. Duygulanarak açıklama yapan Mollaoğlu, “Elime her ipliği aldığımda mutlu oluyorum. Çocuklarım ve ailem aklıma geliyor. Onlara helalinden ekmek yedirmek için düğüm atıyorum şapkalarımın üzerine, onlar için yapıyorum. Şapka dikmek gerçekten bir sanattır. Sanata sahip çıkmak ise güzel duygulardan geçer. Ben güzel duygularımdan vazgeçmedim. Şapkalarımı alan her müşterimin başı ısınırken, benim kalbim ısındı” diye konuştu.

Mesleğin Son Temsilcilerinden Oldu

1966 yılı ve öncesinden beri şapka diktiğini ve helalinden ekmek parası kazanmak için çalıştığını belirten Mollaoğlu mesleğin son temsilcilerinden olduğunu anlattı. Mollaoğlu, “Önceden Türkiye’nin her ilinde, hemen hemen her ilçesinde bir şapkacı vardı. Sanatını konuşturanlar vardı. Kimi gözlerini yumdu fani dünyaya, kimi ise mesleğini terk etti. Şimdi tek tek sayılır hale geldik. Mesleğimizde yetiştirecek eleman kalmadı. Bu mesleğe çırak olacak kimse bulunmayınca bir tek bizler kaldık. Bizlerde bu mesleğin son temsilcileriyiz. Gözlerimi yumana kadar devam edeceğim. Ben gideyim, anılarım, şapkalarım baki kalsın” ifadelerini kullandı.

Gençlere Bazı Tavsiyelerde Bulundu

Mollaoğlu son açıklamasında gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Hiçbir gencimiz aç kalırım, açıkta kalırım diye işten güçten uzak kalmasın. Kur’an-ı Kerim oku diyerek başlamıştı. Okuyanın derdi olmaz bu devirde, gençlerimiz okusun. Okumak kültürdür. Kültüre sahip çıksınlar. Bir de nesli tükenen meslekler seçilmez demesinler. Sanata sahip çıkan, emek bilen bu mesleklerde kendini göstersin. Belki fazla kazanmazlar. Ama paradan daha değerli şeylerin olduğunu unutmasınlar” diye tavsiyede bulundu. Özel Haber: Yavuz Akkan


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlerin Yeni Trendi Klasik ArabalarÖnceki Haber

Gençlerin Yeni Trendi Klasik Arabalar

Servis Ve Minibüs Şoförlerine Eğitim VerildiSonraki Haber

Servis Ve Minibüs Şoförlerine Eğitim Ver...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar