Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar Düşüyor, Yağışlar Devam Edecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar Düşüyor, Yağışlar Devam Edecek!
Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava, sıcaklıkları hissedilir derecede düşürüyor. Ülke genelinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanaklar da devam ediyor.

Karadeniz'in batı ve orta kesimlerinde sel tehlikesi sürüyor. İstanbul, Ankara ve Bursa'da yağmur geçişleri var. İzmir'de rüzgar kuvvetli esiyor. Batı ve Orta Karadeniz'deki sağanaklar, bugün de yer yer kuvvetli yağmaya devam edecek. Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Düzce, Sinop’un iç kesimleriyle Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarırken AFAD da bölge için 'sarı kod' verdi. 

Batı Karadeniz Sele Teslim Oldu

 

Marmara Bölgesi'nde yağmur geçişleri iki gün boyunca sürecek. Kuzeyden esen rüzgar, bölgeyi serinletiyor.  İç Anadolu genelinde orta kuvvetli sağanaklar sürüyor. Haftanın ikinci yarısından itibaren sıcaklıklar yükselecek.  Ege'de bulutlanma artıyor. Denizli, Afyon, Kütahya boyunca yerel sağanaklar görülebilir.  Çeşme, Kuşadası, Bodrum boyunca rüzgar kuvvetli ve serin esiyor.

Akdeniz'de rüzgar yine denizden nemli bir şekilde esiyor. Isparta, Adana ve Hatay'da yağmur geçişleri bekleniyor.  Bölgedeki sıcaklık gün gün yükselecek.  Karadeniz'in batı ve orta kesimlerinde sağanaklar, kuvvetli yağmaya devam edecek.  Bölgedeki toprağın suya doymasıyla sel tehlikesi devam ediyor.  Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars çevresinde sağanaklar sürüyor.

Haftalık Hava Tahmini (28 Haziran-4 Temmuz 2022) raporuna göreyse;

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde biraz artacağı ancak iç ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri altında, Marmaranın batısı, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile zamanla doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Covid-19 Tablosu: Vakalar Bir Haftada Yüzde 50 ArttıÖnceki Haber

Covid-19 Tablosu: Vakalar Bir Haftada Yü...

Okulda Geçici Körlük Yaşatan DayakSonraki Haber

Okulda Geçici Körlük Yaşatan Dayak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar