Mezun Öğrenciler Eğitim Hayatından Geçim Hayatına Geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezun Öğrenciler Eğitim Hayatından Geçim Hayatına Geçiyor
Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi mezunları için tören düzenlendi. Hem mutlu hem de hüzünlü olan öğrencileri, tören alanındaki aileleri de yalnız bırakmadı

"Eğitim Hayatından Geçim Hayatına"

Yapılan törene İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da katılım gösterdi. Milletvekili değil ASÜ mezunu bir öğrenci sıfatıyla mezunlara nasihatlerde bulunan Yaldır, başarının en önemli paylarının güçlü bir irade ve disiplin olduğunu söyledi. Mezunların eğitim hayatından geçim hayatına geçiş yaptığını dile getiren Yaldır, "Eğitim hayatınız boyunca sorumluluklarınız aileniz ve hocalarınız içindi. Şimdi ise yine aileniz, kendiniz ve çekirdek aileniz için olacak. Her daim güçlü bir irade ve disipline sahip olunuz. Karşılaştığınız olumsuzluklar sizleri hiçbir zaman korkuya ve kaygıya götürmesin. Hiçbir dönem risk almaktan kaçınmayın. Kapanan bir kapı sizleri hiçbir zaman hüzne boğmasın. Unutmayın ki; rızkın kefili Allah’tır" dedi.

 

"Biz Sizden Yaşlıyız Ama Siz Bizden Büyüksünüz"

"Biz sizden yaşlıyız ama siz bizden büyüksünüz" sözleriyle gençlere seslenen Aksaray Valisi

Hamza Aydoğdu, öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar diledikten sonra, "İyilikler ilk önce iyilik yapana bulaşır. Bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum” derken, ailelere de seslenerek, “Biz bırakalım onlar kendi bireysel kişilikleri içinde kendi duygularını yaşayabilsinler. Biz onlara sadece rehberlik edelim. İyi günde, kötü günde onların yanında olalım” dedi.

 

Depremlerde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anıldı

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. Üniversite birincisi Veteriner Fakültesi öğrencisi Abdulsamet Çölden olurken, ikinci ise Ozan Düzgün oldu. Fakülte üçüncüsü ise aynı not ortalamasına sahip olan Rumeysa Alan ile Şevval Vurgun arasında paylaşıldı.

Ön lisans düzeyinde Ortaköy Meslek Yüksekokulu’ndan Cansu Çınar birincilik gururunu yaşarken, aynı not ortalamasına sahip Cem Ali Açıkgöz ve Furkan Eren Kar de ikinciliği paylaştı. Üçüncü ise Faruk Çilsal oldu.

Törenin ardından depremde yaşamını yitiren ASÜ öğrencilerinin fotoğraflarının da bulunduğu kortej yürüyüşü yapılırken, yürüyüş sonrasında kep atma gerçekleşti. ASÜ Atletizm Stadyumu’ndaki etkinlikler, DJ performansı eşliğinde müzik ve eğlenceyle devam etti. Öğrenciler, mezuniyet günlerinde yeni hayatlarına merhaba diyerek gönüllerince eğlendi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vergi Affı ve Yapılandırma İçin Artık Son Düzlüğe GirildiÖnceki Haber

Vergi Affı ve Yapılandırma İçin Artık So...

Aksaraylı Şehitlerin Ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim EdildiSonraki Haber

Aksaraylı Şehitlerin Ailelerine Devlet Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar