MHP, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Gazetecileri Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Gazetecileri Unutmadı
Milliyetçi Hareket Partisi, basın sektörü için büyük öneme sahip olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü unutmadı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ve İl Başkanı Mustafa Çölkesen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün önemi dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak, basın emekçilerine meslekte başarı dolu yıllar diledi.

 MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, şu açıklamada bulundu: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen, 212 sayılı Kanun’un 1’inci maddesinde "Bu Kanunun şümulüne giren fikir ve sanat işlerinde ücret karşılığı çalışanlara gazeteci denir" tanımlaması yer almaktadır. Basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan söz konusu kanunu Resmî Gazete ’de yayınlandığı 10 Ocak 1961 tarihi ise her yıl aynı gün "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle; Aksaray’ımızın sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınmasını gündeme taşıdıkları konularla büyük katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diler, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Gazeteciler, Gördüklerini, Düşündüklerini, Bildiklerini, Samimiyetle Yazmalıdır

MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen de gazetecileri unutmayarak, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nün önemine vurgu yapan bir mesaj yayınladı. Çölkesen şu açıklamalarda bulundu: Gazetecilik fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Türk basını milli mücadele yıllarında milli birlik ve beraberliğin sağlanması için görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Günümüzde de her türlü imkânsızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışan vefakâr gazetecileri göz ardı etmemiz mümkün değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.' Yine Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli'nin belirttiği gibi 'Şüphesiz demokrasi haber alma ve ifade özgürlüğüyle güçlenir ve zenginlik kazanır. Binbir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.' Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden tüm basın mensuplarımızı rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Aksaray’ımızın değerli gazetecileri olmak üzere tüm gazeteci arkadaşlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü' kutluyorum ve her birine, huzurlu, başarılı bir meslek hayatı diliyorum" ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüfekle Fotoğraf Çekmek İsterken Kazara Annesini VurduÖnceki Haber

Tüfekle Fotoğraf Çekmek İsterken Kazara...

Başkan Altınsoy “Basın, Halkın Gören Gözü İşiten Kulağı”Sonraki Haber

Başkan Altınsoy “Basın, Halkın Gören Göz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar