MHP Aksaray İl Teşkilatı Karataş'a Emanet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Aksaray Olağan 14. İl Kongresi Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. MHP Aksaray İl Başkanlığı görevini 5,5 senedir sürdüren Mustafa Çölkesen'in yerine Burhanettin Karataş, yeni il başkanı olarak seçildi.

14. MHP Olağan Aksaray İl Kongresi'nde Divan Başkanlığını MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Divan Başkan Yardımcılığını ise MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen Aksaray MHP Olağan 14. Kongresine Parti delegeleri ve MHP'liler yoğun ilgi gösterirken AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, siyasi parti il başkanları ve STK başkanları katılım gösterdi. 

 

"Bugün Alnımızın Akı ile Görevi Teslim Ediyorum"

Kongrede açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, "Milliyetçi Hareket Partisi, varlığını Türk milletinin geleceğine adamış, uğruna şehitler vermiş yiğitler otağıdır. Siyaset üstü ideolojileri ve çağlar ötesi ülküleriyle koca bir çınar ve kutlu bir maneviyattır. Geçmişinde büyük Türk Milleti Ötüken’den Malazgirt’e yürümüş vatan kazanmıştır, Sultan Alparslan yürümüş Anadolu vatan olmuştur, Fatih Sultan Mehmet yürümüş İstanbul vatan olmuştur, Mustafa Kemal Atatürk yürümüş düşman denize dökülmüştür. Büyük Türk milleti tarihinde hep destan yazmıştır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in attığı her adımda yanında olan, ülkemizin kaosa sürüklendiği her an liderimiz Devlet Bahçeli son nefesimize kadar şeref nişanemiz ve övünç kaynağımızdır. Samimi olan ve bu davaya inanan tüm ülküdaşlarımızla bu gururu taşıyoruz. Bugün 2 dönemdir ve 5.5 yıldır gururla yaptığım Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığım sona erecektir. İl başkanı olduğum 2018 yılından itibaren genel başkanımızın emrinde ve üç hilalin gölgesinde tüm ilçelerimiz, beldelerimiz, ülkü ocaklarımızla üç hilali ilimizde daha yukarı taşımak için gece gündüz taşıdık. Bugün alnımızın akı ile görevi teslim ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

"MHP, Memleketin Yükünü Omuzlayan Şanlı Mücadelenin Karargahıdır"

Kongrede seçilen MHP yeni İl Başkanı Burhanettin Karataş da önemli açıklamalarda bulunarak, "Milliyetçi Hareket Partisi, Turan ülküsü ile gönülleri fetheden ve yetiştirdiği yiğitlerle bir memleketin yükünü omuzlayan şanlı mücadelenin karargahıdır. İlk ülkücü şehidimiz Ruhi Kılıçkıran ağabeyimizden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na, 'Yağmurun hafif çiselediği bir gün asılmak isterim' deyip duasını Allah'a kabul ettiren Halillerin şahadete ermiş, gönlü vatanla atan yiğitlerimizi rahmetle anıyorum. Kongrelerimizi birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeyi diliyorum" dedi.

 

"İstikrar ve Güvenin Adıdır Cumhur İttifakı"

Kongrede Divan Başkanlığı yapan MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı da, Cumhur İttifakı'nın istikrar ve güvenin adı olduğunu ifade ederek, "Önümüzde yapılacak olan seçimlerde de Cumhur İttifakı'nın devam etmesini temenni ediyoruz. Ankara’da 5 yıldır bulunuyoruz, 5 yılda bir elin parmağı kadar beş eseri olmayan Mansur Yavaş ve İstanbul hariç her işe karışan sadece İstanbul ile ilgilenmeyen Ekrem İmamoğlu’nun da Cumhuriyet Halk Partisi'nin üst yönetiminin de hangi pozisyonda olduğunu bütün Türkiye görürken, iyi ki Cumhur İttifakı yeniden iktidar oldu. Kırıkkale'de tabancadan başka bir şey yapamayan, Türkiye’nin bugün uzaya uydu gönderdiği, denizaltılar yapan, F-35'ten daha gelişmiş uçaklar üretebilen bir Türkiye var" açıklamasını yaptı.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef ise yaptığı konuşmada, "Yıllarca emek vermiş 80 öncesi ve başbuğumuz ile yol yürüyen ülküdaşlarımız var. Aksaray'ın tarihine baktığımızda 80 öncesi verdiğiniz mücadele, partimize sahip çıkmanız ve komünizmin karşısında dik duran siz değerli ülküdaşlarımdan Allah razı olsun diyorum. Burhanettin başkanımıza ve yönetimine hayırlı olsun diyoruz. İnşallah mevlam utandırmaz" ifadelerini kullandı. 

 

"Ayrı Gireceğimiz Yerlerde AK Parti Belediye Başkanları ile Yarışacağız Diye Tahmin Ediyoruz"

Yerel seçimlere dikkat çeken Sedef, "Bize sıkça yerel seçimlerde ittifak olup olmadığını soran vatandaşlarımıza şu cevabı veriyoruz; 2019 yılındaki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun bir rekabet içerisinde birçok ilde ayrı ayrı seçime girdik, genel merkezlerimiz karar verecek. Cumhur İttifakı'nın ruhuna zarar vermeden ayrı ayrı gireceğimiz yerlerde tatlı bir rekabet içerisinde, AK Parti belediye başkan adayları ile yarışacağız diye tahmin ediyoruz. Büyükşehirlerde bir ittifak söz konusu olabilir" ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından 600 delegenin oy kullanmasının beklendiği kongrede tek listeyle seçime giden Burhanettin Karataş, Mustafa Çölkesen'in yerine MHP Aksaray İl Başkanı olarak seçildi. Haber : Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksarayspor Evinde 3 Puandan OlduÖnceki Haber

Aksarayspor Evinde 3 Puandan Oldu

Osman Ve Hilal Muhteşem Nişan Töreni İle Mutluluğa İlk Adımı AttıSonraki Haber

Osman Ve Hilal Muhteşem Nişan Töreni İle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar