Mikro ve küçük işletmelere cansuyu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mikro ve küçük işletmelere cansuyu
KOSGEB Mikro ve küçük işletmelere can suyu olacak Hızlı Destek Programı 2. Fazı için başvuruların başladığını duyurdu.

KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak Destek programlarından yararlanılabilmesi için MKİ’nin; Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması gerektiğini hatırlatarak konu hakkında bilgi verdi.

 

İl Müdürü Koçak yaptığı açıklamada “KBS’de kayıtlı (KOBİ Bilgi Beyannamesi Güncel Olması Gerekmektedir) ve aktif durumda olması gerekir” diyerek “Mikro işletmelere ödenebilecek desteğin üst limiti; ödemeye esas her bir ay için 10.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL, Küçük işletmelere ödenebilecek desteğin üst limiti; ödemeye esas her bir ay için 25.000 TL olmak üzere toplam 75.000 TL’dir. MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ödemeye esas son aydan itibaren 36 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. Geri ödemeler zamanında yapıldığı takdirde, geri ödemelerde faiz ve komisyon uygulanmaz” ifadelerine yer verdi.

Başvuru Şartları Açıklandı

Başvuru şartları ise şöyle; 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı olan ve 2020 yılı net satış hasılatı tutarı 2019 yılı net satış hasılatı tutarına eşit veya az olması, bu şartı sağlayamayan işletmeler için; 2019 veya 2020 yılı itibariyle nakit oranı 0,2’den küçük olanlardan birinci bileşen kapsamında başvuru alınabilir.

2020 ve 2019 gelir mukayesesinde KDV beyannamesi yerine mali kayıtlardaki yıllık net satış hasılatının kullanılacaktır.

Üç kamu bankasının İşe Devam Kredisinden, KGF aracılığıyla 250.000 TL ve altında kredi alanların programa başvuru yapabileceklerdir.

KOSGEB girişimci kredi faiz desteğinden yararlananlarla ilgili kısıtlama kaldırılmıştır.

Başvuru adımında vergi veya SGK borcu olanların “tecil/taksitlendirme yapılacağına ilişkin beyanına istinaden başvuru yapabileceklerdir.

2021 Mayıs ayı itibariyle Gelir İdaresi Başkanlığından alınan mali kayıtlardaki sektör kodlarından herhangi biri, ilgili Bileşenin hedef kitlesine uygun olan MKİ’lerin başvuru yapabilmeleri sağlanmıştır. (Mali kayıtlardaki faaliyet kodları arasında ilgili bileşene ilişkin NACE Rev 2 sektör kodu bulunan MKİ’ler başvuru yapabilir.) Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray/Gülağaç İlçesi Sofular Köyü Narlıgöl Seyir Terası Ve Çevre Düzenlemesi Yapılması İşiÖnceki Haber

Aksaray/Gülağaç İlçesi Sofular Köyü Narl...

19 hırsızlık olayının zanlıları tutuklandıSonraki Haber

19 hırsızlık olayının zanlıları tutuklan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar