Milletvekili Altınsoy: Müze Kafe, Sultanhanı Turizmine Daha Çok Turist Çekecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Altınsoy: Müze Kafe, Sultanhanı Turizmine Daha Çok Turist Çekecek
AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray Valiliği ve Sultanhanı Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanarak tarihi Sultanhanı Kervansaray'ı içinde hizmete açılan Müze Kafe'yi ziyaret etti. Beğenilerini dile getiren Altınsoy, "Müze Kafe Sultanhanı turizmine renk katacak" dedi.

Aksaray Valiliği öncülüğünde Sultanhanı Belediyesi tarafından İç Anadolu Bölgesi'nin en önemli turizm merkezi olan Tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nda yapılan Müze Kafe tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu. 

Selçuklu mimarisi tarihi kervansarayda, kültürel motiflerle işlenen ahşap sandalye ve masalarla kervansaray görünümüne uygun mermer işlemeleriyle görünüm olarak büyük beğeni alan Müze Kafe, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı. İlk ziyareti ise AK Parti cephesi gerçekleştirdi. 

AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve beraberindeki AK Parti teşkilatı, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak eşliğinde kervansaray içinde hizmete açılan Müze Kafe'ye ziyarette bulundu. Selçuklu döneminden esinlenerek tamamlanan Müze Kafe'yi gezen Altınsoy, daha sonra hizmete açılan kafenin Aksaray turizmine getireceği katkıdan bahsetti.

 

"Müze Kafe, Sultanhanı Turizmine Renk Katacak" 

Müze Kafe'nin geçmişten izler taşıyan mimarisiyle turistlerin ilgisini çekeceğini söyleyen Milletvekili Altınsoy, "Şehrimiz her anlamda güzelleşmeye, gelişmeye devam ediyor. Özellikle turizm alanında gelişen ve güzelleşen şehrimiz ata miraslarına da sahip çıkarak ilgi çekiyor. Valiliğimiz ve Sultanhanı Belediyemiz tarafından Selçuklu mirasımız Sultanhanı Kervansarayı'nda yapılan Müze Kafe, bu gelişme ve güzelleşmenin en son örneklerinden bir tanesi. Şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun. İnanıyoruz ki mevcut turist akımı daha da artacak. Müze Kafe, Sultanhanı turizmine renk katacak" dedi.

 

"Geçmiş Bugün Yaşanıyor Gibi Bir İzlenim Katmış" 

Tarihi ve kültürel mirasımızı günümüze taşıyan bir kafe inşa edildiğini dile getiren Milletvekili Altınsoy, emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, "1229 yılının motifleri bu kafede günümüze taşınmış. Mermer işlemeleri içerisine dönemin tabloları yerleştirilirken, masa ve sandalyeleri Selçuklu dönemine uygun olarak ahşap ve mermerden özenle işlenmiş. Tarihimizi bugünlere taşıyan bir kafe olmuş ki, geçmiş bugün yaşanıyor gibi bir izlenim katmış. Ahşap şark köşeleri Sultanhanı'nın kervansaray olarak kullanılmasını devam ettirmiş. Bu sayede tüm bu özellikleri barındıran Müze Kafe, ilçemizin turizmine değer katacak diye düşünüyorum. Her zaman ciddi bir turist akımı elde eden kervansarayımız bu sayede daha çok turist çekecek. Ben tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ Tıp İlk Mezunlarını VerdiÖnceki Haber

ASÜ Tıp İlk Mezunlarını Verdi

Başkan Koçak'tan Çiftçiye Çağrı: Devletimiz Yanımızda, Sabırlı OlalımSonraki Haber

Başkan Koçak'tan Çiftçiye Çağrı: Devleti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar