Milletvekili Aydoğdu Bakanlar ile görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Aydoğdu Bakanlar ile görüştü
AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Aydoğdu il merkezi ve ilçeleri kapsayan bir çok proje ile ilgili görüşme yaptıklarını söyledi. Aydoğdu “ Bizim için ve ilimizin için son derece önem arz eden ve üzerine yoğunlaştığımız, Dünya’da ve Türkiye’de daha önceden örneği olmayan bir proje olan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordineli olarak yürüttüğü Aksaray Teknoloji ve Havacılık Merkezi projesi üzerine Bakanlarımızla istişarelerde bulunduk. Konya yolu üzerinde geçmiş yıllarda Havaalanı olarak düşünülüp hatta bazı hazırlık çalışmalarının yapıldığı ve şu anda tahsis çalışmaları tamamlanan geniş arazinin İlimiz açısından en uygun tarzda değerlendirmesini gerçekleştirecek proje çalışmalarına inşallah önümüzdeki günlerde başlayacağız” dedi.

Bakana Teşekkür Etti

“Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kapsamlarında Valiliğimizin yürüttüğü pek çok plan ve projeler  konusunu da görüşme fırsatı bulduk ve bakanlığımızın onay sürecine sunduk” diyen Aydoğdu “Kalkınma Ajansı bünyesinde sürdürülen ve Güzelyurt ilçemizde yapılması planlanan ve izin ve onay aşamasında olan Anadolu’nun Güzelyurt’u Güdümlü Projesi konusunu gündeme getirdik. Bunun yanında Yunus Emre yılı olması hasebiyle ilimiz özelinde düşünülen ve Kalkınma Ajansı ile Kalkınma İdaresi çatısında planlanan projelere Aksaray’ımızın tanıtılmasına katkı sağlaması için Bakanlığımızdan destek istedik.  Selime Katedrali, Helvadere Göleti ve Demirci Evlerinin çevre düzenlemesini içeren projeler için girişimlerde bulunduk. Bu planlar Bakanlığımızın imkanları doğrultusunda değerlendirilecekler. Üzerine istişare ettiğimiz pek çok konuda bakanlığımızla fikir birliği içerisinde olmamız ve gelişme olacağını görmek memnun edici bir gelişme.  Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOP bünyesinde hazırlanan projeler için Sayın Valimiz Hamza Aydoğdu’ya ve gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ilgi alakaları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Talimat Verildi”

Aydoğdu ayrıca “Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet M. Kasapoğlu, önceden tahsis çalışmaları tamamlanan Yapılcan tarafındaki arazimiz üzerine Aksaray’ımıza yakışır bir güzel stadyum ve çok fonksiyonlu spor kompleks tesisi için çalışma arkadaşlarına başlangıç talimatını verdiler. Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En medyatik aşı markası PFIZER/BIONTECH olduÖnceki Haber

En medyatik aşı markası PFIZER/BIONTECH...

Yabancı uyruklu zehir tacirleri polisten kaçamadı!Sonraki Haber

Yabancı uyruklu zehir tacirleri polisten...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar