“Milyonluk makam aracına binen başkan millete nasıl hizmet götürecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Milyonluk makam aracına binen başkan millete nasıl hizmet götürecek”
Aksaray’da Kendi Görev Sahasında Yaptığı Çalışmalarıyla Dikkat Çeken Ak Parti’li Ortaköy İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir Gazetemize Çok Önemli Açıklamalarda Bulundu

 30 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin üzerinden 24 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen az zamanda çok iş yaptıklarını belirten Ortaköy İlçe Belediye Başkanı Özdemir 2019 Mart ayında belediye başkanı seçildikten sonra kolları sıvayıp tasarruf tedbirlerine önem verdiğini belirterek “Benden önceki belediyeden 12 milyon liralık borçla belediyeyi devraldık.

Şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde çalışarak 2 yıl içerisinde belediyemizde yaptığımız tasarruflarla 1,5 milyon liraya yakın kazanç sağladık. Benden önceki belediye yönetimi agresif bir harcama ve savruk bir para politikası izlemiş. Göreve gelir gelmez belediyeye ait eski araçları satıp özellikle araçların bakımı için sanayiye ödenen yüksek rakamların önüne geçtik. Almış olduğunuz tüm hizmetlerde önce uygun fiyat araştırması yapıp kapalı zarf usulü ihaleler yaparak birçok konuda tasarruf ettik” dedi.

“Beni Makam Aracım Yok”

“Belde, ilçe ve il belediye başkanlarının makam araçlarına bir bakın” diyerek dikkat çeken Ortaköy İlçe Belediye Başkanı Özdemir “Altında 1 milyon liralık makam aracı olan belediye başkanı, vatandaşa hizmet edemiyorum bahanesine sığınamaz.  İlçe, belde ya da belediye başkanı 900 bin liralık, bir milyon liralık arabaya binerse millete hizmet götüremez” diye konuştu. Ortaköy İlçe Belediye Başkanı Özdemir “Belediye Başkanı seçildiğim günden itibaren benim bir makam aracım yok. Kendime ait bir aracım var onunla seyahat ediyorum.

İlçe içerisinde kesinlikle araç kullanmıyorum. Şoförüm yok, korumam yok. Halkın içinde, halkın sorunlarıyla ilgilenmeye gayret ediyorum. Bizim belediyemizde hiçbir şekilde partizanlık, ötekileştirme, adam kayırma ya da buna benzer bir faaliyete rastlayamazsınız” açıklaması yaptı. İlçede belediyenin imkânlarıyla kısa zamanda birçok yatırım yapmaya çalıştıklarını belirten Özdemir canlı hayvan pazarı projesini tamamladıklarında sadece ilçede değil Aksaray’ın tamamında böyle bir yatırım yapılmamış olduğunu iddia ederek “Birçok yatırımımız var.

Devam etmekte olan pandemi döneminde hiç boş durmadık. Bahanelerin arkasına sığınmadık. İyi bir Belediye Başkanı kaynaklarını kendi yaratır, yapmış olduğumuz birçok proje karşılık buldu. Kendi imkânlarımızla ilçemizin çehresini değiştirecek önemli projelerimiz var. Örneğin İlçeye bir yüzme havuzu yaptıracağız” ifadelerini kullandı.

“Kendi Aldığım İşçi Çalışmayınca İşten Kendim Çıkardım”

“145 personelimiz var ve hepsi ile uyum içerisinde çalışıyoruz” diyen Özdemir “Emekli olan memurlarımızın yerine memur alımı yapmıyorum. Bir memurun maliyeti 6-7 bin lira. Bir memurun yerine 2 taşeron ya da şirket üzerinden eleman çalıştırabiliriz düşüncesi ile hareket ediyoruz. Kendi aldığım 2 kişiyi işten çıkarttım. Baktım çalışma sistemleri bize uymuyor, bizzat kendi aldığım 2 kişi işten çıkarttım. Önemli olan vatandaşa hizmettir. Herkes işini yapacak. Kimse kimsenin arkasına sığınarak yan gelip yatmayacak. Sürekli sahadayım.

Benden önceki belediyenin bize bırakmış olduğu ağır yükü 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hafiflettik. Altyapı yok, yollar bozuk. Bir ilçe belediyenin arşivi olmaz mı Allah aşkına?” diyerek geçmiş dönemde yapılmayanların tamamlandığını ifade etti. Projeler tamamlandığında ilçenin çehresinin değişeceğini de söyleyen Özdemir “iddia ediyorum yapılan projelerimiz hayat bulduğu zaman Ortaköy ilçesi hâlihazırda Aksaray'ın en büyük ve en güzel ilçesi olacak. 

Projelerimiz bittikten sonra Ortaköy ilçemizin çehresi değişecek. Bize emanet edilen Beyt-ül malını korumak için kılı kırk yarıyoruz. Maalesef bizden önceki dönemler har vurup harman savrulmuş. Biz milletten aldığımız yetki ile en iyi şekilde görevimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Harun Atalay’ın Özel Haberi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fetö/Pdy üyesi 3 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Fetö/Pdy üyesi 3 kişi tutuklandı

365 Günde 58 milyondan fazla haberSonraki Haber

365 Günde 58 milyondan fazla haber

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar