Miras küskünü kardeşlere vali’den çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miras küskünü kardeşlere vali’den çözüm
Aksaray’ın İncesu Köyünde aralarındaki tarla anlaşmazlığı nedeniyle birbirleri ile 20 yıldır konuşmayan ve yakın zamanda taşlı sopalı kavgada birbirlerini yaralayan kardeşleri Vali Hamza Aydoğdu barıştırdı.

Uzun uğraşlar sonucu iki kardeşi anlaştıran Vali Aydoğdu iki kardeş ve aile üyelerinin birbirlerine sarılarak küslüğü son verdiği görüntü karşısında gözyaşlarını tutamadı.

 

İki kardeş ve çocuklarını barış masasına oturmaya davet eden Vali Aydoğdu iki kardeşin karşılıklı iddialarını dinledi. Vali Aydoğdu; sahip oldukları arazileri, her iki kardeşin yaptığı tarımsal faaliyetleri ile bölgede örnek işletmelere sahip olduklarını belirterek; yıllardır süregelen anlaşmazlığa son vermelerini istedi. Her iki aile mensuplarının kendileri ve çocuklarının huzuru için barışmaları gerektiğini vurgulayan Vali Aydoğdu; 6 ve 12 dekarlık tarlaların sorun oluşturduğu anlaşmazlığı ortadan kaldırmak için varsa çözüm önerileri ile ortaya koymalarını ya da yapacağı teklifi kabul etmelerini istedi. Görüşmede tansiyon yükselince Uyarıda bulunan Vali Aydoğdu Yaklaşık 2 saat süren tartışmada iki tarafın çözüm sunamadığını belirtti.

Kadastro Ölçümüyle Çözülecek

Vali Aydoğdu; anlaşmazlığa neden olan tarlaların karşılıklı olarak değiştirileceğini yine babalarından kalan miras arazilerinde kadastro ölçümlerinin yapılarak kardeşler arasında bölüştürüleceğini belirtti. Vali Aydoğdu’nun teklifini kabul eden aileler 20 yıl süren küslüğü birbirlerine sarılarak bitirdi.

İki kardeşe Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye eden Vali Aydoğdu; bu kadar uzun sürede, bir facia, bir yıkım, bir trajedi yaşanmasının tek sebebinin, ikinci ve üçüncü kuşak gençlerin okumuş ve eğitimli olması olduğunu belirterek sağlanan barış ile ailelerin barış ve huzur içinde yaşayacaklarını bunun kendilerini de çok mutlu ettiğini kaydetti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriyeli göçmen sayısı artmaya devam ediyorÖnceki Haber

Suriyeli göçmen sayısı artmaya devam edi...

Takla atan aracın sürücüsü öldü 1 yaralıSonraki Haber

Takla atan aracın sürücüsü öldü 1 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar