“Muhalefet Bastırdı Aksaray Belediye Başkanı Vazgeçti”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
<p>Aksaray Belediye Meclisinde ge&ccedil;en hafta, Aksaray Belediyesine ait bazı taşınmazların usule aykırı olarak Hayrat Vakfı&rsquo;na bağışlanması i&ccedil;in gelen ve kararın yeniden g&ouml;r&uuml;ş&uuml;lmesi i&ccedil;in geri &ccedil;ekilen &ouml;neri, bu akşam (Cuma) Belediye Meclisi&rsquo;nde tekrar g&ouml;r&uuml;ş&uuml;ld&uuml;.</p>

Aksaray Belediyesi'nin Hayrat Vakfı’na değeri 15 milyon lira olan bir yurdu, 25 yıllığına bedelsiz tahsis etmek istemesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri bu tahsisin kanuna aykırı olduğunu ve belediyenin böyle bir yapıyı kime neden vereceğine dair net bir açıklama yapmadığını belirterek konuyu kamuoyu gündemine taşıdı.

“Meclise Vebaldir”

Aksaray gündemini sarsan konuyla ilgili CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray Belediyesinin usule aykırı bir öneri ile 25 yıllığına bir vakfa böylesi bir binanın tahsis edilemeyeceğini, Meclis’ten böyle bir karar çıkarsa mahkeme yoluyla iptal davaları açacaklarını duyurdu. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Ertürk “Burada tüyü bitmemiş yetimin ve Aksaraylıların hakkı var. Bu tahsisin Belediye Meclisi’nden geçmesi Aksaray Belediyesine ve Belediye Meclis üyelerine bir vebaldir” demişti.

Gür “Neidüğü Belirsiz Bir Vakfa Neden Veriyoruz?”

Bu tartışmalar üzerine bu akşam (Cuma) Aksaray Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Evren Dinçer başkanlığında toplandı. Belediyeye ait olan binanın Hayrat Vakfı'na bedelsiz 25 yıllığına tahsisi konusunda bir açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Dinçer “Burada yurtdışından gelecek öğrenciler kalacak ve bunlar ilimizde öğrenimini tamamladıktan sonra, ülkelerine dönüp Türkiye'nin ve ilimizin tanıtımına büyük katkıda bulunacaklar. Aslında faydalı bir çalışmadır” dedi. Böylesi bir tepkiye anlam veremediğini söyleyen Başkan Dinçer’in “Tanıtım tanıtım diyoruz, bundan daha güzel tanıtım olamaz. Ama önümüze gelen böylesi fırsatları da anlamadan, dinlemeden geri çeviriyoruz. Muhalefet yapıyoruz. Kamuoyu oluşturuyorlar” sözleri üzerine

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Muhterem Gür “Bir önceki ay Belediye Meclisi'ndeki toplantıda ne söylediysem arkasındayım. Böylesi önemli bir binayı bizler elbirliği ile onaralım. Aksaray'da fakir fukara birçok çocuğumuz vardır. Onların faydalanacağı bir ortam yapalım. Hatta bu yardımda ben de üzerime düşen ne varsa yapayım. Belediyemize ait, kamuoyunun böylesi önemli bir binasını neidüğü belirsiz bir vakfa neden veriyoruz? Burası Aksaray Belediyesinin mi?” yanıtını verdi.

“Başkan Üslubunuza Dikkat Edin”

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Muhterem Gür’e verdiği “Yok Mersin Belediyesi'ne ait” cevabı üzerine Belediye Meclisi’nde gergin anlar yaşandı. Gerginliğin üzerine MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ramazan Yılmaz söz alarak Belediye Başkanı Dinçer’e “Sizi çok gergin gördük, üslubunuza lütfen dikkat edin” diyerek uyardı. Belediye Başkanı Evren Dinçer ise bu uyarıya “Benim tarzım da bu usta. Bu saatten sonra tarzımı ve üslubumu kimseye göre değiştiremem” yanıtı verdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Yardımlı’nın “Cumhur İttifakı'nın zedelenmemesi adına biz grup olarak bu önerinin geçmesi yönünde oy kullanacağız” sözleri üzerine MHP’li Belediye Meclis Üyesi Muhterem Gür’ün

“Ben sözümün arkasındayım. Böyle bir binanın verilmesine red oyu kullanacağım” çıkışı Belediye Meclisi toplantısında soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.

“Geri Alabilirdik”

Belediye Başkanı Evren Dinçer “Belki bugün bu binayı sayısal çoğunluk olarak verebiliriz. Ama bu yurt meselesinin kamuoyuna farklı yansıması ve meclis içerisindeki tartışmalardan ben de görüyorum ki sağlıklı bir karar çıkamayacak diyerek “Aksaray’da bizim bu yurtu tadilat yaptırıp işletmemiz zor. Aksaray'ın öğrenci sayısından fazla yurt var. Burayı bizim işletmemiz rantable görünmüyordu. Biz de burayı bu vakfa vererek ilimizde ve ülkemizde yetişen öğrencilerin ileride ülkemize faydası olabileceğini düşündük. Devletimizin bu konuda hassasiyetleri var. Kolluk kuvveti var, istihbaratı var. Bu bina amacına uygun kullanılmazsa bizim tekrar meclis kararıyla alabilme şansımız vardı. Sanırım detaylı bilgi olmamasından dolayı bu yurt tahsisi farklı alanlara çekildi. Bu durumun altında çok farklı meseleler aramak, çıkartmak bilgisizlikten kaynaklanıyor. Ya da tersini düşünmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

“Geri Çekti”

“Önceki ay toplantıya gelemedim. Önceki meclisimizde çok ağır tartışmalar olmuş” diyen Dinçer “Bu şekilde bu yurdun tahsisinin yapılması mümkün değil” ifadeleriyle öneriyi geri çektiğini açıkladı. “Bu kadar itirazın olduğu bir yerde bu konuyu size rağmen geçirmemiz doğru olmaz” diyen Dinçer “Bu konuyu önümüzdeki günler, aylar içerisinde tekrar düşünelim. Değerlendirelim, gündeme getirelim” şeklinde konuştu. Bu olayın FETÖ ile ilişkilendirilmesinin haksız bir söylem olduğunu da dile getiren Dinçer “Günümüzde herkesi FETÖ ile ilişkilendirmek çok kolay. Bu tarz faaliyet yapan bütün vakıfları FETÖ ile ilişkilendirip yaftayı vuralım. Bu duygu ve düşüncelerle devam edersek hiçbir şey yapamayız” açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da 129 Bin 332 Oldu Araç BulunuyorÖnceki Haber

Aksaray’da 129 Bin 332 Oldu Araç Bulunuy...

Medaş Müşterilerini BilgilendiriyorSonraki Haber

Medaş Müşterilerini Bilgilendiriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar