"Mülakatta Diretmek, Kul Hakkı Yenmesine Zemin Yaratmaktır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Mülakatta Diretmek, Kul Hakkı Yenmesine Zemin Yaratmaktır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, torbadan hayal kırıklığı çıktığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması müjdesi vermişti. Ancak Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, atama haberinin ardından bir açıklama yaparak, haberin hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

“Sayın Erdoğan, Öğretmen Atamalarında Mülakatın Kaldırılması Talimatını Verin”

“20 bin atama müjde mi” diye sözlerine başlayan Başkan Toprak, “Yüzbinlerce öğretmen adayı ve ailesine büyük bir hayal kırıklığı yaşatıldı! Ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mülakat kalkacak sözü de yere düşürülmüş oldu! 20.000 öğretmen adayının 45 dakika ders anlatarak gireceği mülakat uygulaması, fiilen sıhhatle gerçekleştirilmesi mümkün olmayacak bir durumdur! Olsa bile hiçbir mülakatta adaletin birebir sağlanması olası değildir! Mülakatta diretmek kul hakkı yenmesine zemin yaratmak ve binlerce adayın vebalini yüklenmek demektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Devletin sözünün yerde bırakılmasına müsaade etmeyin ve sözünüz doğrultusunda öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması talimatını verin” dedi.

"Etkili Tedbirlerin Alınması İçin Daha Kaç Canımızı Yitirmemiz Gerekiyor?”

İstanbul'da okuldan atılan yabancı uyruklu öğrenci tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan için de bir açıklama yapan Toprak, “Öğrenci kılıklı vahşinin silahlı saldırısında ağır yaralanan İbrahim Oktugan müdürümüz, maalesef hayatını kaybetti. Rabbim rahmetiyle kuşatsın. Ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Bu kaçıncı öğretmen cinayeti! Etkili tedbirlerin alınması için daha kaç canımızı yitirmemiz gerekiyor? Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve yeter artık! diyoruz.  Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve hafta sonuna kadar siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyorum” dedi. Haber: Yakup Türk 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaşa Çok Taksiciye Az! Taksi Ücretlerine Zam GeldiÖnceki Haber

Vatandaşa Çok Taksiciye Az! Taksi Ücretl...

Kaçakçıların Büyük Vurgununa Kom Engeli!Sonraki Haber

Kaçakçıların Büyük Vurgununa Kom Engeli!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar