Normalleşme Sürecine Geçmek İstiyorsak Hep Birlikte Gayret Göstereceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin Koronavirüs ile mücadelesinde 1 Mart itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağını açıklamıştı.

Türkiye 1 Mart itibarıyla kademeli normalleşme sürecine girecek. İller 4 kriter çerçevesinde puanlandırılacak. Bu puana göre risk durumları renklerle ifade edilecek. İllerle ilgili 'yerinde karar' süreci başlayacak. Mart ayı itibarıyla başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinde, illerde sıkılaştırılması veya gevşetilmesi gereken kısıtlamalar yeni uygulamayla belirlenecek. İllerde normalleşme süreci yetkisi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Valilere verilmişti. Bu kapsamda Vali Hamza Aydoğdu haftanın ilk iş gününde vatandaş ve esnafı ziyaret ederek herkesi kurallara uymaya davet etti.

“Maske Mesafe Temizlik 3’lüsüne Dikkat!”

Vali Hamza Aydoğdu, Koronavirüs salgınına karşı kısıtlamaların hafifletilmesi ve kontrollü sosyal hayat sürecinin başlaması nedeniyle esnaf ve vatandaşlara tedbirli olma çağrısında bulundu. Aksaray’ın Covid-19 ve mutasyon virüs kapsamında haritasının ülke genelinde “Turuncu” yani “Riskli bölge” olduğunu belirten Vali Aydoğdu “Normalleşme sürecine geçe bilmemiz için hepimizin maske, mesafe, temizlik dâhil tüm uyması gerekiyor. Ne kadar çok dikkat edersek kısa zamanda İlimiz normalleşme sürecine geçecektir” dedi.

“Herkes Uyarsa 15 -20 Günde Çıkarız”

Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında vatandaşları ve esnafları ziyaret eden Vali Aydoğdu 65 yaş üstü vatandaşlarla sohbet ederek 65 yaş üstü vatandaşların saat 13.00’ten itibaren evlerinde olması gerektiğinin önemini anlattı. Vali Aydoğdu sohbet etiği birçok vatandaşa ilimizin turuncu listede olduğunu hatırlatarak, normalleşme sürecine bir an evvel geçmek istiyorsak hep birlikte gayret göstermeliyiz uyarısında bulundu. Vali Aydoğdu, “Tüm hemşerilerimizin gayretleriyle ilimizi Turuncu Riskli bölge statüsünden 15 -20 gün içinde çıkarırız. Mart ayından itibaren normalleşmeye geçeriz diye umut ediyoruz” dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tsyd İstedi Futbol Federasyonu OnayladıÖnceki Haber

Tsyd İstedi Futbol Federasyonu Onayladı

Ne Ararsan Var Alkol Var Ehliyet Yok Plaka YokSonraki Haber

Ne Ararsan Var Alkol Var Ehliyet Yok Pla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar