Okul çevreleri mercek altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul çevreleri mercek altında
Aksaray’da okul ve çevrelerinde öğrencilerin güvenliğini artırmak amacıyla toplantı düzenlendi.

Yeni eğitim döneminde öğrencilerin güvenliği için sahadaki tedbirler yeniden gözden geçirildi.

Aksaray’da öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görebilmesi amacıyla okul ve çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri kapsamlı bir toplantıda değerlendirildi.

“Okul ve Çevresi Güvenlik Tedbirleri Toplantısı”nda okul güvenliğinden asayiş uygulamalarına, öğrencilerin karşılaşabileceği risklerden kurumlar arası koordinasyona kadar birçok konu gündeme geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik düzenlenen toplantıya Aksaray Valisi Murat Duru, İl Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, İl Emniyet Müdürü Bekir Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı katıldı.

Okul çevreleri mercek altında

Okul ve çevreleri mercek altına alındı

Toplantıda, öğrencilerin eğitim süreçlerini güvenli ve huzurlu bir ortamda sürdürebilmesi için okullarda ve okul çevrelerinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Katılımcılara okul güvenliği, asayiş uygulamaları ve öğrencilerin karşı karşıya kalabileceği risklere ilişkin sunumlar yapılırken, sahadaki uygulamalar ve mevcut tedbirler de gözden geçirildi.

Okul çevreleri mercek altında

Kurumlar arası iş birliği vurgusu

Toplantıya başkanlık eden Vali Murat Duru, okul müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileriyle eğitim ortamlarının güvenliğinin artırılması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Okul güvenliğinin yalnızca eğitim kurumlarının sorumluluğunda olmadığına dikkat çekilen toplantıda, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için emniyet, jandarma, milli eğitim ve diğer kamu kurumlarının koordineli hareket etmesinin önemi vurgulandı.

Okul çevreleri mercek altında

Vali Duru’dan güvenlik talimatı

Çocukların güvenliğinin öncelikli olduğunu belirten Vali Murat Duru, okul ve çevrelerinde gerekli tedbirlerin titizlikle uygulanması yönünde ilgili kurumlara talimat verdi.

Toplantıda okul yöneticilerinin sahada karşılaştıkları sorunlar da gündeme geldi. Güvenlik uygulamalarının yürütülmesi sırasında yaşanan sorunlar ile okul yöneticilerinin görüş ve önerileri değerlendirilerek çözüm yolları üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Haber: Eylül Vurgun


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray ekibi turnuvaya fırtına gibi başladıÖnceki Haber

Aksaray ekibi turnuvaya fırtına gibi baş...

Çavga ve yönetimden Gençlik Spor’a ziyaretSonraki Haber

Çavga ve yönetimden Gençlik Spor’a ziyar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar