Okullar 31 Ağustos’ta Uzaktan Eğitimle Açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullar 31 Ağustos’ta Uzaktan Eğitimle Açılacak
<p>Milli Eğitim Bakanı Ziya Sel&ccedil;uk, okulların 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitimle a&ccedil;ılacağını, Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda ise 21 Eyl&uuml;l 2020&rsquo;de aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde y&uuml;z y&uuml;ze eğitimin başlayacağını bildirdi.</p>

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlamasına ve eğitim şekli ile ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzun süreden beri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan görüşmeler neticesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlama şeklinin nasıl olacağı ile ilgili kararları olgunlaştırdıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Bilim Kurulunun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre, 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar, 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerini başlayabilecek” dedi.

Seyreltilmiş eğitim EBA üzerinden Devam Edecek

Seyreltilmiş eğitim sürecinde oluşabilecek açıkları EBA TV aracılığı ile giderileceğini söyleyen Bakan Selçuk,“Belirli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından, derslerin ve konuların seyreltilmesi yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de, belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık nasıl giderilecek? Elbette uzaktan eğitimle, canlı dersler vasıtasıyla ve EBA TV aracılığıyla giderilecek” diye konuştu.

Haber: İbrahim Ethem Çam

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ  Görevinden AlındıÖnceki Haber

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Al...

Forvet Transferinde Mutlu Sona UlaştıSonraki Haber

Forvet Transferinde Mutlu Sona Ulaştı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar