Olimpiyatlarda 4 Aksaraylı sporcu göğsümüzü kabartacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olimpiyatlarda 4 Aksaraylı sporcu göğsümüzü kabartacak
Japonya'nın başkenti Tokyo'da 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük spor organizasyonu 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında milli atıcılarımız Hakan Çevik, Suzan Çevik, Erhan Coşkuner ile Avrupa Judo Şampiyonu Raziye Uluçam mücadele edecek. Olimpiyat oyunları için şu ana kadar alınan 89 kota içinde kadın sporcuların fazlalığı dikkat çekti.

Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyat oyunları için Peru’nun başkenti Lima’da yapılan paralimpik oyunlarda mücadele eden Aksaraylı Milli Sporcu Erhan Coşkuner Para Atıcılık Dünya Kupası’nı 4’üncü sırada bitirirken, kadınlar 10 metre havalı tüfek kategorisinde mücadele eden sporcumuz Suzan Çevik ise toplam 177,6 atışla 5’inci sırada yer aldı. Hakan Çevik ve Raziye Uluçam’dan sonra bu iki sporcu da Tokyo bileti aldı.

Tokyo’da paralimpik oyunlarında mücadele edeceklerini söyleyen Hakan Çevik “Hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya ile dönebilmek. Olimpiyatlarda sporun zirvesine çıkacak ve olimpiyatlara katılacağız. Ülkemizi ve şehrimizi dünyada temsil edeceğiz” dedi.

“Aksaray’ın Desteği Büyük”

Hakan Çevik “Güney Kore’de düzenlenen yarışmada dünya şampiyonasında ikinci olmuştum. Türkiye çapında bütün branşlarda ilk kotayı almayı başarmıştım. Peru’da düzenlenen yarışma paralimpiklere için son kota yarışmasıydı. Bunun için yaklaşık 2 yıldır mücadele ediyoruz. Pandeminin çıkması ile bazı yarışmalar iptal oldu. Tokyo Olimpiyatlarının da iptal olması söz konusuydu fakat iyi ki olamadı. 2 senelik emeğimizin karşılığını kota almayı başararak aldık” ifadelerini kullandı.

Aksaray’ın paralimpik oyunlara büyük bir destek verdiğini aktaran Çevik “Paralimpik oyunlarının merkezinin Aksaray’da olması çok güzel bir şey. Ülkemiz için de bir ilk. Destek veren ve ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Çalışma olanaklarımızın artması ve farklı engelli branşların burada kamp yapması şehrimiz için önemli bir katkı” şeklinde konuştu. Haber: Muhammet Küçüker


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftlik’te sendika sevinciÖnceki Haber

Çiftlik’te sendika sevinci

Hayallerinin peşinden koştuSonraki Haber

Hayallerinin peşinden koştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar