Oto Yıkama Ücretlerine Zam Yok! Sektör Paydaşları Zam Tarihini Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oto Yıkama Ücretlerine Zam Yok! Sektör Paydaşları Zam Tarihini Açıkladı
Oto yıkama sektörü, gelen zamlara karşılık fiyatlarda değişiklik yapmadı. Oto yıkama sektörü, 2023 yılındaki ücretlerle yoluna devam ederken, Nisan ayına kadar zam yapılmayacağı düşünülüyor.

2023 yılı geride kalırken, 2024 yılına girişle birlikte birçok hizmete zam yapıldı. Gelen zamlara rağmen, oto yıkama sektöründe herhangi bir fiyat değişimi olmadı. Şu anda Aksaray'da oto yıkama firmaları, 200-300 TL arasında oto yıkama ücretleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Sektör paydaşlarından edinilen bilgilere göre, Nisan ayına kadar zam beklenmiyor.

 

"Nisan Ayı Gibi Zam Düşünüyoruz"

Oto Yıkama Sahibi Mustafa Dikmen, "Yaklaşık 13-14 yaşımdan beri bu işle meşgulüm. Şu anda binek araçlarımız 200 TL, doblo tarzı araçlarımız 250 TL, kasal ve amarok tarzı araçlarımızı da 300 TL’den yıkıyoruz. Şu anda biz zam yapmadık. 200 TL üzerinden devam ediyoruz. Nisan ayı gibi zam düşünüyoruz. Bu zammın sebebi ise dükkân kirası, elektriği gibi giderler nedeniyle. Fiyatlarımızı normal bulan da, pahalı bulan da var veya çok daha ucuz olduğunu düşünen de var. Buna göre de vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, o yüzden de zam yapmadık" dedi.

 

"Vatandaş '50-100 TL Fazla Veririm Temiz Olur Aracım' Diye Düşünüyor"

Oto yıkamacılar olarak bir odaya bağlı olmadıklarını ifade eden Dikmen, "Bu fiyatlarda elemanın giderine göre örneğin elemana 500 TL veriyorduk, şu an 700 TL veriyoruz. O yüzden ister istemez yükseltmemiz gerekiyor ama fazla da abartmanın mantığı yok bunun. Fiyatın uygunluğu, temizliği, hem de çarşı merkezde olduğumuzun çok büyük bir avantajı var. Tamamen bundan kaynaklı. İşlerimizin yoğunluğu insanların arabasını sevdiğinden kaynaklı olan bir durum. Çünkü birçok yerde sular kireçli olduğu için araç sahibi '100 TL fazla veririm hem arabam temiz olur hem kaliteli yıkanır' diye düşünüyor. Çünkü petrollerdeki köpükte ne kullanılıyor bilmiyorum, sular nasıl bilmiyorum. O yüzden vatandaş '50-100 TL fazla veririm temiz olur aracım' diye düşünüyor. Zam yaparsam da binek araçlar 250 TL, doblo 300 TL, kasal modelindeki araçlarda 350 TL olur diye düşünüyoruz" diye konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güzelyurt, Uluslararası Sille Sempozyumuna Katılım GösterdiÖnceki Haber

Güzelyurt, Uluslararası Sille Sempozyumu...

Metruk Binaya Girip Yangına Sebep OldularSonraki Haber

Metruk Binaya Girip Yangına Sebep Oldula...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar