Özdemir: “Durum Can Atalay'ı Çoktan Aşmış, Hukuki Güvenilirlik Sorunu Haline Gelmiştir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özdemir: “Durum Can Atalay'ı Çoktan Aşmış, Hukuki Güvenilirlik Sorunu Haline Gelmiştir”
CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğunun devam etmesine ilişkin, "Gelinen noktada bu durum Can Atalay’ı çoktan aşmış, hukuk devleti sorunu, hukuki güvenilirlik sorunu haline gelmiştir" dedi.

Başkan Özdemir, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğunun devam etmesiyle ilgili açıklama yaparak, hükümetin Türkiye'yi 3. dünya ülkesi yapmak için çalıştığını söyledi.

 

"Anayasa, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Tarafından İhlal Edilmiştir"

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekili olmasının ardından dokunulmazlık kazandığını ancak buna rağmen tutukluluğunun devam ettiğini ifade eden Özdemir, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasayı ve yasaları uygulamak yerine yargılamaya devam etmiş ve Can Atalay’ın cezasını onamıştır. Anayasa, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından ihlal edilmiştir. Yargıtay 3.Ceza Dairesinin kararı üzerine Can Atalay tarafından Anayasa Mahkemesine başvurulmuş, Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı vermiştir" dedi. Anayasa Madde 11, 'Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.' Madde 153/son 'Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.' maddelerine vurgu yapan Özdemir, "İki Anayasa Maddesi de Yargıtay 3.Ceza Dairesi tarafından ihlal edilmiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi açık Anayasa hükümlerine uymak yerine hakkı, haddi ve yetkisi olmadığı halde Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş Türkiye Büyük Millet Meclisini görevini yapmamakla suçlamıştır" ifadelerini kullandı.

 

"Ülkeyi, 3. Dünya Devleti Haline Getirmek İçin Canla Başla Çalışıyorlar"

Geçmiş davalara değinen Özdemir, Balyoz davasından yargılanıp ceza alan ama sonrasında AYM'nin hak ihlali vermesi üzerine tahliye olan Engin Alan, Sırrı Süreyya Önder, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu hatırlatarak, "Anayasa Mahkemesi tarafından, bugüne kadar yukarıda saydıklarımız ve bunlara benzer birçok karar verilmiş ve hepsi mahkemeler tarafından uygulanmıştır. Yargıtay 3.Ceza Dairesi Anayasayı, Anayasa Mahkemesi kararını, bugüne kadarki uygulamaları, kısaca hukuku yok saymıştır. Anayasal düzeni bozmuştur. Anayasa bizzat yargı eliyle ihlal edilmiştir. Gelinen noktada bu durum Can Atalay’ı çoktan aşmış, hukuk devleti sorunu, hukuki güvenilirlik sorunu haline gelmiştir. Ülkeyi, siyasi iktidarıyla, yargısıyla 3. dünya devleti haline getirmek için canla başla çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Hukuk Devleti olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarına, hukukun üstünlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız. Hak ihlali sona erene kadar hukuksuzluğun karşısında olacağız" dedi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zabıtadan Halk Sağlığını Tehdit Eden Fırınlara Geçit YokÖnceki Haber

Zabıtadan Halk Sağlığını Tehdit Eden Fır...

Başkan Dinçer: “Şehrimize İnsan Odaklı Projeler Kazandırmaya Devam Edeceğiz”Sonraki Haber

Başkan Dinçer: “Şehrimize İnsan Odaklı P...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar